VERGİ BORCU OLANLAR DİKKAT! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VERGİ BORCU OLANLAR DİKKAT!


 

Vergi borcunu yapılandırma süresi 25 Kasım’a kadar uzatıldı. Vergi Dairesi Başkanı Güngör, vatandaşları 30 Kasım’da yapılması gereken peşin veya ilk taksit ödemelerinde ise herhangi bir süre uzatımı söz konusu olmadığı konusunda uyardı.

Haber Merkezi

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, 19 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” uyarınca, 31 Ekim 2016 olan başvuru sürelerinin 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Ancak, 30 Kasım 2016 tarihinde yapılması gereken peşin veya ilk taksit ödemelerinde ise herhangi bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. 

“BORÇLAMA ÖDEME KOLAYLILIĞI GETİRİLİYOR”
Yapılandırma Kanunu ile birlikte, vatandaşların kamuya olan borç yükünün azaltılması, borçların taksitler halinde ödenebilmesi, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, devam eden vergi incelemeleri için Kanundan yararlanılabilmesi, geçmiş yıl beyanlarının artırılması yoluyla vergi incelemesine muhatap olunmaması, daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilmesi, işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi, yurt içi ve yurt dışındaki bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması imkanlarının getirildiğini vurgulayan Güngör, Yapılandırma Kanunu kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirildiğini kaydetti. 

BORÇLARA TAKSİT İMKANI
Vergi Dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların faizi Yİ-ÜFE oranında yani üçte iki oranında azaltıldığını, vergi aslına bağlı cezaların da tamamen silindiğini kaydeden Güngör, “Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapılıyor. Borcun peşin ödenmesi halinde tekrar indirim yapılıyor ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyor. Borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme imkânı veriyor. Taksitlere bu gün için uygulanan faizin çok altında bir oranda katsayı uygulanacak. Tüm vergiler, gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi ne kadar vergi varsa bu Kanuna göre yapılandırılabilecek. Ayrıca, çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar da Kanun kapsamda yapılandırılabilecek. YURT-KUR üzerinden öğrenim kredisi alan öğrencilerin kuruma olan ve vergi dairesince takip edilen öğrenim ve katkı kredisi borçları ile Ecrimisil borçları da bu Kanuna göre yapılandırılarak ödenebilecek. Kanun 30 Haziran 2016 tarihini esas alıyor. Motorlu taşıtlar vergisi ve gelir vergisi ikinci taksitleri Kanun kapsamına girmiyor” dedi. 

“SON GÜN 25 KASIM”
Kanundan yararlanmak isteyenlerin, 25 Kasım 2016 tarihine kadar bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden internet aracılığı ile başvuru yapmaları gerektiğinin söyleyen Güngör, “Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Söz konusu süre uzatımı başvuru tarihi ile ilgili olduğundan peşin veya ilk taksit ödemelerinde herhangi bir süre uzatımı söz konusu olmayıp, ödemelerin 30 Kasım 2016 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte Kanunun işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi ile ilgili hükümlerinden 30 Kasım 2016 tarihine kadar yararlanılması mümkündür” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA