“AMAÇ FARKLI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AMAÇ FARKLI!


 

CHP’li Yenişehir Belediyesi’nin ilçe sınırlarında ‘kamulaştırma yapmaksızın 5 dönüm araziye el koyduğu’ iddiasıyla haklarında açılan davayı kaybetmesi ve verilen para cezasını ödememesi üzerine belediyeye hacze gidildi.CHP’li Yenişehir Belediyesi’nin ilçe sınırlarında ‘kamula

HEDİYE EROĞLU

Mersin'in merkez ilçe CHP'li Yenişehir Belediyesi'ne şok haciz! Edinilen bilgiye göre, S.M.Ç. ile Ç.Ç. isimli şahıslar Yenişehir Belediyesi'nin kendi yerlerini “kamulaştırma yapmaksızın 5 dönüm araziye el koyduğu” iddiasıyla 2014 yılında dava açtı. Açılan dava sonucunda mahkeme, Yenişehir Belediyesi'nin 2 milyon 224 bin lira ödemesini kararlaştırdı. Davacı avukatı Murat Altındere ve haciz memurları da Yenişehir Belediyesi'ne giderek haciz işlemini gerçekleştirmek istedi. Burada belediye çalışanlarının zorluk çıkarması üzerine belediyeye polis ekipleri çağrıldı. Olay yerine çağrılan polislerin müdahalesiyle Belediye Başkanı İbrahim Genç'in makam aracı olduğu belirtilen 33 HS 080 plakalı otomobile el konularak otoparka götürüldü. Hukuksuz bir haciz işlemi ile yıpratılmak istendiğini söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, “Amaç farklı” savunması yaptı. 

Belediye haciz şoku ile ilgili gazetemize konuşan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, işlemin hukuksuz ve yanlış olduğunu savundu. 

Tüm belediyelerin benzer borçları olduğunu ancak ödemelerin yasalar çerçevesinde ödeme planları ile hareket ettiğini dile getiren Başkan Genç, “Yapılan icra işlemi tamamen hukuksuz ve yanlış bir işlemdir. Bu tür kamulaştırmalarla ilgili olarak ülkedeki tüm belediyelerin borcu bulunmaktadır. Yasaların bize emrettiği gibi bütçemizden ayrılan yüzde 2’lik pay ile bu tür borçları garameten yani herkesin hissesine düşen rakamlar şeklinde ödüyoruz. Öte yandan yasalar gereği belediyenin hiçbir aracına el konulamaz. Bu tür açıklamalar doğru değildir” dedi. 

“ARKASINDA FARKLI DÜŞÜNCELER OLDUĞUNA İNANIYORUM”
Ayrıca söz konusu işlem ile ilgili de adı geçen şahsa bu yıl içerisinde 320 bin TL ödeme yapıldığını da açıklayan Genç, ödemelerin tüm alacaklılara yine aynı usullerde devam edeceğini bildirdi. “Böyle bir olay yaratılmasının arkasında farklı düşünceler olduğuna inanıyorum” diyen Genç, “Belediye olarak da konuyla ilgili belediyemiz hukukçuları gerekli işlemleri başlatmış bulunmaktadır. Tüm bilgiler toplandığında ayrıntılı bir açıklama ile kamuoyunu bilgilendireceğim” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA