OHAL VE KHK’LARA KARŞI OTURMA EYLEMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OHAL VE KHK’LARA KARŞI OTURMA EYLEMİ


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, OHAL’in kaldırılması ve KHK’lerin geri çekilmesi için oturma eylemi yaptı.

SONER AYDIN

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, OHAL’in kaldırılması ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) geri çekilmesi için Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yaparak, oturma eylemi gerçekleştirdi. “OHAL kaldırılsın KHK’lar iptal edilsin” “675 Sayılı KHK ile İhraç Edilen Arkadaşlarımız Onurumuzdur” pankart ve “Sıranı bekleme OHAL’e diz çökme” dövizlerinin taşındığı eylemde sık sık “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Platform adına açıklamayı gerçekleştiren Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’in uzatılması ile birlikte Türkiye’de yeni bir siyasi rejim kurulmak istendiğini dile getirdi. 

“YENİ REJİM KURULMAYA ÇALIŞILIYOR”
Yeni siyasi rejim ile meclisin ortadan kaldırılmak istendiğini ileri süren Göksoy, “Hukuk devleti yerine kararname devleti kurulmakta, parlamenter sistem yerine OHAL hükümeti kurulmak istenmektedir. Darbecilerle mücadele söylemi üzerinden inşa edilen yeni rejim parlamenter demokratik rejime ve hukuk devletine darbe anlamına gelmektedir. Bu darbe ile başta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olmak üzere tüm halk egemenliği, kurumları işlevselleştirilmektedir. Siyasi partiler, demokratik örgütler, meslek örgütleri, işçi sınıfı örgütleri, ÇHD, ÖHD OHAL ile saldırılara açık hale getirilmiştir. Başta KESK’e bağlı sendikaların üyeleri olmak üzere kamu personelinin sorgusuz sualsiz işten çıkartılması, muhalif belediyelerin hükümet yönetimine alınması, giderek ağırlaşan insan hakları ihaleleri, radyo, televizyon ve gazetelerin kapatılması hukuk devleti ilkelerine ağır darbeler vurmaktadır ” dedi. 

“DEMOKRASİ ACİL TALEBİMİZDİR”
Kurulmaya çalışan yeni rejimde OHAL kullanılarak bir çok muhalif kurumun hedef haline getirildiğini vurgulayan Göksoy, OHAL’in derhal kaldırılıp, çoğulcu demokratik parlamenter sistemin işletilmesi gerektiğini savundu. 15 Temmuz darbe girişiminin tüm siyasal uzantılarının ortaya çıkartılması gerektiğinin ve kamuoyu ile paylaşılması gerektiğinin altını çizen Göksoy, “Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile yapılan hukuksuzluklardan derhal geri dönülmelidir. Sözün bittiği yerden değil değerli olduğu yerden sesleniyoruz. Bizler baskı altına alınmak istenen haklı mücadelemizi durdurmaya çalışılan her türlü hukuk dışı uygulama karşısında sessiz kalmayacağız. Sendikal hak ve özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesi veren arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Barışa, kardeşliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var. OHAL kaldırılsın, KHK’lar geri çekilsin. Hukuk devleti ve demokrasi acil talebimizdir” diye konuştu. 
Eylem alkış ve sloganlar eşliğinde gerçekleştirilen yarım saatlik oturma eylemi ile son buldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA