KALP KAPAĞI AMELİYATSIZ DEĞİŞTİRİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KALP KAPAĞI AMELİYATSIZ DEĞİŞTİRİLDİ!


 

Ameliyatsız kalp kapağı değişimi anlamına gelen TAV1 yöntemi Türkiye’de ilk defa Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde uygulandı.

Haber Merkezi

Ameliyatsız kalp kapağı değişimi anlamına gelen Transkateter Aortik Kapak Implantasyonu (TAVI) daha çok kasık veya kol damarından uygulanırken Türkiye’de ilk kez Mersin Üniversitesi’ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde özel bir yöntemle gerçekleştirildi. Evolute R tipi kapak, Türkiye’de ilk defa mini torakotomi ile göğüsten aort damarına girerek uygulandı.
Tedavi; kardiyoloji, kalp damar cerrahi, anesteziyoloji hekimleri tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Tedavi ile ileri derecede aort kapak hastalığı, diabeti, koroner arterinde stentleri olan, cerrahi şansı olmayan 82 yaşında obez bir hastanın hayatı kurtarıldı.  
Tedavi ekibinde; Prof. Dr. İ. Türkay Özcan, Prof. Dr. Oben Döven, Prof. Dr. Murat Özeren, Prof. Dr. Davut Yapıcı, Doç. Dr. Kerem Karaca, Uzm. Dr. Buğra Özkan yer aldı. Cerrahi ekibe destek için özel olarak Almanya’ dan gelen Prof. Dr. Lotfi Shahram da destek verdi.

DÜNYADA 10. UYGULAMA
Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Türkay Özcan, “TAVI yöntemi; ciddi kalp kapak hastalığı olan kişilerin tedavisinde hastaya cerrahi müdahale yapılamıyorsa yani ameliyat riski çok yüksekse; kasık damarından, kol damarından veya göğsünde küçük bir açıklık yaratarak yeni kapak takma işlemi” şeklinde konuştu. Özcan, uygulanan bu yöntemin bu kapak ile dünyada ilk 10’da Türkiye’de ise ilk kez uygulandığına dikkat çekti.

AMELİYAT RİSKİ ÇOK YÜKSEK İSE TERCİH EDİLİYOR 
Prof. Dr. Özcan “Dünyada trendi çok yüksek olan perkutan aort kapak takma yöntemiyle çok özellikli bir işlem uyguladık. Özellikle ciddi yaşlılığa bağlı kapağın kireçlendiği ve yapısının bozulduğu ciddi aort darlığı olan hastaların cerrahi şansı yoksa bu hastalar daha önce ilaç tedavisine mahkum oluyordu fakat yeterli yanıt alınamıyordu ya da herhangi bir müdahale yapılamıyordu. Bu alanda ciddi tıbbi gelişmelerin olması yeni perkutan yolla yani kasık damarından takılan aort kapakları gündeme geldi. Biz TAVI yöntemini ilk kez Nisan ayında kasık damarından işlem uygulamıştık. Bugüne kadar 17 vaka oldu, fakat son vakamızda ne yazık ki kasık damarı uygun değildi. Hastanın kol damarı da incelendi, yine uygun değildi, mini torakotomi yöntemi uyguladık. Başarılı bir işlem gerçekleştirdik, hastamız son derece iyi, birkaç güne kadar taburcu olmasını umuyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA