“Tarsus’a Üniversite sözü ne zaman tutulacak? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Tarsus’a Üniversite sözü ne zaman tutulacak?


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, TBMM’de Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, hükümetin Tarsuslulara verdiği üniversite sözünün hangi aşamada olduğunu sordu.

Haber Merkezi

Plan Bütçe Komisyonu Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan Aytuğ Atıcı, Tarsus'a üniversite kurulması için daha önce TBMM'ye kanun teklifi verdiğini belirterek; sonrasında hükümetin de konuyu gündemine aldığını, Bakanlar Kurulu tasarısı ile Milli Eğitim Komisyonuna gönderdiğini, ancak konunun komisyonda görüşülmeyerek tasarıdan çıkarıldığını hatırlattı. Tarsus'a üniversite kurulması konusunun belirsizliğini koruduğunu ifade eden Atıcı, "Tarsus halkına üniversite sözü vermiştiniz. Merak etmeyin, yapacağız demiştiniz. Hükümetin Tarsus'a üniversite sözü ne aşamadadır" diye sordu.

Bütçe görüşmelerinde konu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı, üniversite kurulması ile ilgili tasarının tekrar Meclis'e getirileceğini belirterek, “Vazgeçilmiş bir durum değil, zamanını bekliyor. Biz ona ‘nasipse’ diyoruz, nasip zamanını bekliyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA