Bizim zaferlerimiz bizim gözyaşlarımız | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bizim zaferlerimiz bizim gözyaşlarımız


 

Afrikalı Kadınların özgürlük mücadelesinin 60’ıncı yılı anısına Türkiye genelinde başlatılan “Bizim Zaferlerimiz Bizim Gözyaşlarımız: 20. Yüzyılda Güney Afrika’da Kadınların Mücadeleleri” konulu Fotoğraf Sergisi’nin 3’üncüsü Mersin’de düzenlendi.

GİZEM EKİCİ

Güney Afrika Ankara Büyükelçiliği ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğinde Mersin Marina’da düzenlenen serginin açılış kokteyline Güney Afrika Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Güney Afrika Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar ile çok sayıda sanatsever katıldı.  

“GÜNEY AFRİKA’DA KADINLAR, ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİYİ ÇOK ZOR KAZANDI”
Kokteylin açılışında konuşan Güney Afrika Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, serginin konsepti hakkında bilgi verdi. Güney Afrika’da kadınların özgürlük ve demokrasiyi çok zor kazandığını kaydeden Malefane, bu serginin temasını da kadıların özgürlük hareketinin oluşturduğunu söyledi. Türkiye ile Güney Afrika’nın yakın kültürlerde olduğunu dile getiren Malefane, Türkiye’nin özgürlük ve demokrasi için büyük bedeller ödediğini anlattı. 15 Temmuz darbe girişimini de hatırlatan Malefane, “15 Temmuz’da Türk halkının tankların önüne çıkıp demokrasiyi kanlarıyla savunmasını en iyi anlayan ülkeyiz. Orada yaşananları birlikte izledik, birlikte titredik, gücü birlikte gördük” dedi. Dünyanın her yerinde yapılan mücadeleyi önemsediklerini vurgulayan Malefane, “Türkiye’nin de bu konuda sayısız ve çok değerli hikayeleri olduğunu biliyoruz. Kültürlerimizi de birbirine yakınlaştıranın bu anlayış olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Güney Afrika Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar, Mersin’de ikinci kez sergi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirirken MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, önemli bir mücadeleyi anlatan önemli bir sergiyi paylaştığı için Güney Afrika Büyükelçiliği’ne teşekkür etti. 4 Aralık Pazar gününe kadar açık olacak sergi 10:30 – 21:30 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA