“KKTC’NİN YANINDAYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KKTC’NİN YANINDAYIZ”


 

Vali Özdemir Çakacak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 33. Yıldönümü münasebetiyle KKTC Mersin Konsolosluğunu ziyaret etti.

Haber Merkezi

 Ziyaret sırasında Vali Özdemir Çakacak’a Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kanat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, askeri erkan ve kahraman Kıbrıs gazileri de eşlik etti.

“EŞİT HAKLAR EN TABİ HAK”
Ziyarette yaptığı konuşmasına KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu’nu tebrik ederek başlayan Vali Çakacak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve vatandaşlarının her zaman ve her koşulda Kıbrıslı Türklerin haklı mücadelelerinin arkasında olacağı mesajını verdi. Konuşmasının devamında eşit haklara sahip bir Kıbrıs’ın Kıbrıslı Türklerin en tabii hakkı olduğunu belirten Vali Özdemir Çakacak, Kıbrıs Barış Harekatı’nda ve Kıbrıs’ın kuruluşunda Mersin’in apayrı bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek “ Öyle ki Mersin 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı’na lojistik üs olarak destek vermiş, sonraki zamanlarda da Kıbrıs’ın dünyaya açılan kapısı olmuştur. Bu nedenle Mersin’in Kıbrıs için önemli olduğu gibi Kıbrıs’ın da Mersinlilerin gönlünde apayrı bir yeri vardır.” ifadelerini kullandı.
Konsolos Ayşen Volkan İnanıroğlu ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin destekleriyle kendilerini çok daha güçlü hissettiklerini belirterek Vali Özdemir Çakacak’ın böyle anlamlı bir günde gerçekleştirdiği ziyaretten büyük onur duyduklarını kaydetti.
 Ziyaret Vali Çakacak’ın Konsolos İnanıroğlu ve beraberindekiler ile bir süre sohbet etmesinin ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA