KENTSEL DÖNÜŞÜM YENİŞEHİR’DEN BAŞLIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KENTSEL DÖNÜŞÜM YENİŞEHİR’DEN BAŞLIYOR!


 

Mersin’in yıllardır gündeminde olan kentsel dönüşüm, merkez Yenişehir ilçesinde başlıyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin, Müftü Deresi boyunca yapacağı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Yenişehir’e yaradı. Proje kapsamında Eğiriçam, Barbaros ve Hürriyet-Cumhuriyet Mahalleleri de kentsel dönüşüm kapsamında ele alınacak. 

Hediye Eroğlu

Mersin’in yıllardır gündeminde olan kentsel dönüşüm, merkez Yenişehir ilçesinde başlıyor! Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının birinci birleşiminde; Büyükşehir Belediyesi’nce, Müftü Deresi güzergahı boyuca yapılacak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi teklifi gündeme geldi. Konuyla ilgili Belediye Meclisi’ne teklif veren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talebi ilgili komisyonlarca değerlendirildi ve oylama için meclise geldi.

PROJE ALANI DARALTILDI!
Hürriyet-Cumhuriyet mahallelerinin sınırları içinde batıda İsmet İnönü Bulvarı doğuda Müftü Deresi, kuzeyde H. Okan Merzeci Bulvarı, güneyde GMK Bulvarı arasında kalan yaklaşık 30 hektarlık alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı sınırının düzenlenmesi teklif edilirken, bu öneri komisyonca reddedildi.

Komisyon ilgili teklifi; Yenişehir ilçesi, Eğriçam Mahallesi sınırları içinde batıda 28. Cadde, doğuda Nevit Kodallı Caddesi, doğuda Barbaros Mahallesi, kuzeyde H. Okan Merzeci Bulvarı, güneyde GMK Bulvarı arasında kalan yaklaşık 25 hektarlık alanın 1/100 bin ölçekli Uygulama İmar Planı doğrultusunda, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı sınırı olarak belirlenerek, projenin Büyükşehir Belediyesi ile eşgüdüm içerisinde uygulanması için Yenişehir Belediyesi’ne yetki verilmesi şeklinde meclise gönderdi. 
Mecliste yapılan oylama ile de komisyon kararı oy birliğiyle kabul edilerek, Yenişehir Belediyesi’ne yetki verildi. 

TOROSLAR VE AKDENİZ’İN DE GÖRÜŞLERİ ALINACAK 
Başkan Kocamaz da, konuyla ilgili mecliste yaptığı kısa konuşmada, proje ile ilgili Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz Belediye başkanları ile de bir araya geleceğini açıklayarak, “İlgili belediyelerin imar komisyonları ile de bir araya gelip önce bir sunum yapılacak ve görüşleri aldıktan sonra projeyi detaylandıracağız” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA