ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI!


 

MZO Başkanı Gökçel, “Girişimlerimiz sonucu 2016 Çiftçi Kayıt Sistemi başvuru tamamlanma süresi 30 Haziran’dan 31 Aralık tarihine ertelendi” diyerek, çiftçileri son günü beklenmeden 31 Aralık 2016 tarihine kadar başvuru yapmaya çağırdı.

GÜLSEN KAYA

Mersin Ziraat Odası Başkanı (MZO) Başkanı Cengiz Gökçel, ÇKS Yönetmeliği’ne göre 2016 yılı başvuru süresinin 30 Haziran 2016 tarihinde sona erdiğini belirtti. Ancak, bu yıl son başvuru tarihinin Ramazan ayına denk gelmesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan terör olayları nedeniyle çok sayıda çiftçinin belirlenen sürede başvurusunu yapamadığını anımsatan Gökçel, bu yüzden çiftçilerin verilen desteklerden faydalanma hakkını kaybettiğini söyledi. 

“SON GÜNÜ BEKLEMEYİN”
Çiftçilerin mağdur olmamaları için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na süre uzatımı yapılması için hem yazılı başvurular yapıldığını hem de şifahi girişimlerde bulunulduğunu bildiren Başkan Gökçel, Bayraktar, “Girişimler sonuç vermiştir. Resmi Gazete’de yayınlanan ÇKS Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle ÇKS başvuru zamanı değiştirilmiştir. Yapılan değişiklik ile 30 Haziran 2016 tarihinde sona eren 2016 yılı ÇKS başvuru süresi, 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatılmıştır.  Çiftçilerimizin 2016 yılı başvuru süresi devam eden desteklerden faydalanabilmeleri için, olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden 31 Aralık 2016 tarihine kadar tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor” dedi. 
Gökçel, Eylül ayı itibariyle başlayan 2017 yılı ÇKS başvurularının ise 30 Haziran 2017 tarihine kadar devam edeceğini hatırlattı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA