GÜNDE 15 DAKİKA AYIRIP YILDA 30 BİN LİRA KAZANACAKLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜNDE 15 DAKİKA AYIRIP YILDA 30 BİN LİRA KAZANACAKLAR


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde özel sektörde çalışan 2 kuzen, ek gelir arayışıyla denize sıfır rakımda istiridye mantarı yetiştirdi. Atıl durumdaki depolarında 200 kütükle üretime başlayan kuzenler, ilk yıl için 30 bin liralık kazanç elde etmeyi hedefliyor.

İlçeye bağlı eski sahil beldesi Limonlu'da yaşayan ve özel sektörde çalışan kuzenler Abdullah Çelik ve Okan Çelik, yaptıkları işe olumsuz bir etkisi olmayacak ama ek gelir sağlayacak bir üretim arayışına girdi. Araştırmaları neticesinde atıl durumdaki depolarını da kullanarak istiridye mantarı yetiştirmeye başladı. Üretimin organik olduğunu, mantarın sadece su ve oksijene ihtiyaç duyduğunu belirten kuzenler, üretim için günde 15 dakika bakımın yeterli olduğunu söylediler.

Yaptıkları işe mani olmayacak ama gelir sağlayacak bir uğraş arayışına girdiklerini anlatan Abdullah Çelik, "Ek gelir olarak ne yaparız diye düşündük. İnternetten neler yapabileceğimizi araştırdık, istiridye mantarı yetiştirmeye karar verdik. Bunun işimize engel olmayacağına karar verince boş olan depomuzu hazırladık" dedi.
Ürünü yetiştirme yerinin denize sıfır noktasında bulunduğunu ifade eden Çelik, "Denemelerimiz sonucunda çok güzel bir ürün elde ettik. Piyasadaki diğer ürünlerle karşılaştırdığımızda ürünler gayet iyi, kaliteli. Aslına bakarsanız amatör olarak başlamıştık ama kaliteli ürün aldık" diye konuştu.

“SADECE SU VE OKSİJENLE YETİŞİYOR”
İstiridye mantarıyla ilgili bilgiler de veren Çelik, "Bir etle nasıl yemekler yapıyorsanız, sotesi, mangalda, tost makinesinde, ızgara şeklinde, çorbası, fırında, eti ve beyaz eti nasıl kullanıyorsanız aynı şekilde tüketilebilir. Çok lezzetli çok farklı bir tat. Herkesin denemesini tavsiye ederim. Kendimizde de olduğu için çok tüketmeye başladık. Çok sağlıklı, herhangi bir yan etkisi olmayan farklı bir lezzet. Yetiştirilirken herhangi bir ilaç verilmiyor. Aldığı sadece su ve oksijen. Başka hiçbir şey yok" dedi.
Üretimden memnuniyet duyduklarını ifade eden kuzenlerden Okan Çelik de, "Üretimimize 200 kütük ile başladık. Üretimimiz ancak çevremize yetiyor. İleriye doğru bir tesis ile üretimimizi arttırmayı planlıyoruz. Günlük 15 dakika bakım ve sulama işlemi ile ürünümüzü yetiştiriyoruz. Yılda 30 bin lira kazanç elde etmeyi ümit ediyoruz" diye konuştu.
Haftada yaklaşık 40 kilogram üretim yapan kuzenler kilogramı 15 liradan sattıkları üründen yılda 30 bin lira gelir elde etmeyi umuyor. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA