Daha önce neden fazla ödedik? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Daha önce neden fazla ödedik?


 

Geçen yıl su fiyatlarını sabit tutan Büyükşehir Belediyesi; 2017 yılında su fiyatlarını 2015 yılı Nisan ayı fiyatlarına çekmeye hazırlanıyor! Bu uygulama ile faturalarda yüzde 5 indirim gerçekleşecek.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Kasım Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Meclis Toplantısı’nda konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından uygulanan su ücretlendirmelerinde indirim yapacaklarını müjdeledi.

Başkan Kocamaz, “Buradan vatandaşlarımıza müjde vermek istiyorum. MESKİ tarafından su fiyatları geçen yıl sabit tutulmuştu. Bu yıl ise 2017 yılındaki su fiyatlarını 2015 yılı Nisan ayı ücretlendirmesine çekerek yüzde 5 indirim yapıyoruz. Tüm Mersin’e hayırlı olsun” dedi.

Ancak bu açıklama gündeme; “Daha önce neden fazla ödedik?” sorusunu getirdi. 

AMATÖR SPORA DESTEK
Ayrıca toplantıda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersinlilerden büyük ilgi ve talep gören, çeşitli branşlarda eğitim veren spor akademilerinin başarılı sporcuları spora teşvik etmek amacıyla MESKİ Spor Kulübü ile protokol imzalanması konusundaki idare teklifi ise oy birliği ile kabul edilerek, ilgili Plan, Bütçe ve Amatör Spora Destek Komisyonlarına gönderildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Gazimağusa Belediyesi’nin, yerel düzeyde işbirliği sağlamak, kentlerin gelişimine katkı sunmak ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gelen Kardeş Şehir olma isteği ile ilgili teklif de ilgili komisyonlara gönderildi.

Ayrıca Meclis Toplantısı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi 2017-2019 Dönemi Stratejik Planının revizesi, 2017 Mali Yılı Performans Programı ve 2017 Mali Yılı Bütçe Taslağı ile ilgili teklifler oybirliği ile Plan, Bütçe Komisyonuna gönderilirken, Aydıncık, Toroslar, Erdemli, Silifke, Akdeniz, Mezitli, Çamlıyayla, Bozyazı, Gülnar, Tarsus, Mut, Anamur ve Yenişehir Belediyelerinin de 2017 Mali Performans Programı ve 2017 Mali Yılı Bütçeleri ile ilgili teklif Plan, Bütçe Komisyonlarına gönderildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılması planlanan meslek edindirme kursları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalanması hususunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yetki verilmesi ile ilgili gündem dışı idare teklifi ise Plan Bütçe, Eğitim, Kültür ve Gençlik ve Spor Komisyonlarına gönderildi. Teklif ile ilgili değerlendirme yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Tarsus’ta vatandaşlarımıza hizmet eden üniversite hazırlık kursları açmıştık. Ancak hükümet son bir karar aldı. Bu tür dershanelerin, eğitim desteklerinin belediyeler tarafından yapılmasını yasakladı. O yüzden bu merkezlerimiz meslek edindirme kursu olarak açılacak” şeklinde konuştu.

Toplantıda, idare tekliflerine ait 64, komisyon raporlarına ait 20 ve gündem dışı 9 madde görüşüldü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA