Emek güçlerinden derneklerin kapatılmasına tepki | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emek güçlerinden derneklerin kapatılmasına tepki


 

Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Mersin’de derneklerin kapatılmasına tepki göstererek, “Dernekleri mühürleyebilirsiniz ama sokakları mühürleyemezsiniz” ifadelerini kullandı.

SONER AYDIN

Mersin’de aralarında Akdeniz Göç-Der, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), Özgür Kadın Kongresi (KJA), Yakay-Der, Nar Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (Nar-Der), Emek-Der, Mezopotamya Kültür Derneği (MKM) ve Media-Der’ın bulunduğu birçok derneğin kapatılmasına tepkiler artıyor. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri adına açıklama yapan Disk/Genel-İş Şub Başkanı Kemal Göksoy, derneklerin hukuksuz bir şekilde kapatıldığını savunarak, “Susmuyoruz, boyun eğmiyoruz, sokakları mühürleyemezsiniz, fikirlerimizi mühürleyemezsiniz” diyerek tepkisini dile getirdi. 

“KAPATMALAR YOK HÜKMÜNDEDİR”
OHAL kararnamesi ile 11 Kasım’da gece yarası operasyonları ile 370 derneğin kapatıldığı bilgisini veren Göksoy, “Bunu kabul etmiyoruz. Bu hukuksuzluğa karşı alanlara, meydanlarda, adliyelerde mücadelemizi en güçlü şekilde vermeye devam ettireceğiz. Yargı kararı olmadan derneklerin kapatılmasını ya da faaliyetinin durdurulmasını demokratik bulmamız mümkün değil. 4 aylık OHAL döneminde bugüne kadar yaklaşık 100 bin kişi gözaltına alınmış, 40 bin kişi tutuklanmış, aralarında KESK’e bağlı sendika üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 100 bin kamu görevlisi meslekten ihraç edilmiştir. AKP iktidarının uygulamaları he geçen gün daha da artmış, Cumhuriyet Gazetesi de basılarak yazar ve yöneticileri tutuklanmıştır” ifadelerini kullandı. Hukuk sisteminin OHAL’le birlikte çöktüğünü dile getiren Göksoy, “OHAL’in ilan edildiği ilk günden bu yana yapılmış tüm yasalar, ilan edilen KHK’lar, yargı kararları gibi, derneklerin hakkına verilen faaliyet durdurma kararları da yok hükmündedir. Bizler Emek ve Demokrasi Platformu olarak bu kararları tanımıyoruz” diye konuştu.

“KADIN MÜCADELESİ DURMAYACAK”
Mersin’de mühürlenen dernekler arasında yer alan Özgür Kadın Kongresi (KJA) temsilcisi Bedriye Bükte, “KJA 40 yıllık kadın mücadelesini veren, kadın politikalarını üreten, çocuk istismarıyla mücadele eden, kadına yönelik şiddetle mücadele eden bir dernekti. Bu derneği bile hazmedemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. 40 yıllık devam eden mücadelemiz bir tek kadın kalan kadar devam edecek. Var olacağız, var olmaya devam edeceğiz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA