Kazanlı kışa hazır | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kazanlı kışa hazır


 

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kazanlı bölgesinin tüm mahallelerinde genel bir çalışma başlattı. Kazanlının tüm sokaklarını ve tarım arazilerinin yollarını kapsayan çalışma kapsamında tarım arazilerine giden yollar düzeltildi, sulama kanallarına biriken tarımsal üretim artıkları tahliye ed

Haber Merkezi

Merkez mahallelerin yanı sıra çevre mahallelerde de çalışmalarını sürdüren Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kazanlı Bölgesini oluşturan Hürriyet, Cumhuriyet ve Kazanlı Mahallelerinde geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Toplam bir hafta boyunca bu mahallelerin tüm sokaklarına giren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kendi yetki ve sorumluluklarına giren konularda belirlediği programı uyguladı. Bu kapsamda ekipleri tarafından tarım arazilerine giden yolların iş makineleri yardımıyla düzeltmeleri gerçekleştirildi. Yol kenarlarında bulunan sulama kanallarında birikmiş olan tarımsal üretim atıkları ve moloz kalıntıları bertaraf edildi. Bozuk yollarda kısmi onarımlar yapıldı. Mahalle sakinlerinden gelen talepler değerlendirilerek sıkıntılar giderilmeye çalışıldı. Hürriyet, Cumhuriyet ve Kazanlı Mahallelerinde bir haftalık programını tamamlayan ekipler, Kürkçü Mahallesine sevk edildi. Bu tür çalışmaların çevre mahallelerde periyodik olarak devam edeceğini belirten Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, belirlenen program çerçevesinde tarımsal üretim yapılan tüm mahalleleri programa aldıklarını ifade ettiler.

“AMAÇ ÜRETİCİ VE YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİNİ ÖNLEMEK”
Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi veren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, tarımsal üretim yapan çiftçiler için yaşamsal kritik önem taşıyan yol çalışmalarının hızlı bir biçimde devam ettiğini hatırlattılar. Gerek mahalle sakinleri ve gerekse üreticilerin temel belediyecilik gereksinimlerine ivedi bir biçimde ulaşmalarını hedeflediklerini de dile getiren Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, “Yol düzenleme, yol yapımı gibi bizim sorumluluğumuzdaki çalışmalarımızı programlı bir biçimde sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra, yurttaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, doğrudan görev alanımıza girmeyen konularda da çözüm üretmeye çalışıyoruz. Sözgelimi, tarımsal üretim yapılan mahallelerimizin çoğunda yol kenarlarında bulunan sulama kanalları, zaman içinde moloz ya da sökülen tarım ürünlerinin artıklarıyla tıkanma noktasına geliyor. 

“TIKANAN KANALLAR SEL VE TAŞKIN RİSKİ DOĞURUYOR”
Kış aylarında aşırı yağmur alan bazı mahallelerde, atıklar nedeniyle tıkanan kanallar sel ve taşkın riski doğuruyor. Nitekim daha önce Adanalıoğlu bölgesinde bir örnek yaşanmış ve çok sayıda insanımız etkilenmişti. Bu gibi olumsuzluklardan yurttaşlarımızın etkilenmemesi ve zarar görmemesi için, doğrudan sorumluluğumuzda bulunmayan kanal temizliği gibi konularda da ilgili kurumlara yardımcı oluyoruz. Bugün de bu üç mahallemizde kış koşulları kendini hissettirmeden hemen önce kendi çalışmalarımızın yanı sıra kanal temizliğine de iş makineleri ve ekiplerimizle destek olduk. Tarımsal üretim yapılan çevre mahallelerimizde de üreticimizin ve yurttaşlarımızın mağdur olmamaları için bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştular.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA