Havaya girenler belli oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Havaya girenler belli oldu


 

BAL Ligi’nin güçlü ekiplerinden Silifke, Adan’yı 1-0 yenerken, Toroslar ise kendi sahasında 9’cu sıradaki Karaman Belediyespor’a 2-0 mağlup oldu. Ligde umduğunu bulamayan Meskispor ise zayıf rakibi İskenderun 1967’ye gol atamayınca maç başladığı gibi bitti 0-0.

ALİ ŞANLI

Bölgesel Amatör Küme Futbol Ligi 5. Grupta 8. Hafta maçları oynandı. Çekişmeli geçen karşılaşmalarda ilginç sonuçlar elde edildi. 

Silifke ekibi son haftalarda içerde dışarıda arka arkaya aldıkları galibiyet ile liderin hemen arkasında lig ikinciliğine oturdu. Lideri yakından takip eden Silifke ekibinin son kurbanı Adana temsilcisini yendi. 

Maça baskılı başlayan Silifke Belediyespor baskılı başlamanın meyvesini 11. Dakikada aldı. İlk 11 dakika boyuncu rakibinin üstünde kurmuş oldukları baskılı oyun rakibin hata yapmasına neden oldu. Silifke’nin baskısına karşılık veremeyen Adana temsilcisi büyük hata yaparak 11. Dakikada kendi kalesine gol attı.1-0. Şafak Sarı karambol pozisyonunda topu uzaklaştırmak isterken ters vuruşu kendi kalesine gol oldu.  Atılan bu golün ardından her iki takımda yakaladığı gol pozisyonlarını gole çeviremeyenince karşılaşma 1-0 Silifke Belediyespor’un üstünlüğü ile sonuçlandı.

Silifke aldığı bu galibiyet ile lig ikinciliğine oturdu. Liderin 4 puan gerisinde takibini sürdürdü. Lider Osmaniyespor’un 19 puanla liderlik koltuğunda otururken Lig 2’cisi Silifke Belddiyespor’un 15 puanı bulunuyor. Silifke Belediyespor hafta sonu Mersin derbisine çıkacak. Tevfik Sırrı Gür Stadında Meskispor ile karşılaşacak.

DURDURULDU
Hoca değişikliğinin ardından 3’te 3 yapan Meski Belediyespor’a, İskenderun’da ‘dur’ dediler. Ligde son 3 maçını kazanarak moralli bir şekilde İskenderun’a giden Mavi Beyazlılar istediği sonucu olamadı. 5. Gurubun zayıf ekiplerinden biri olan İskenderunspor 1967 takımı ile İskenderun’da karşılaşan Meskispor maçta sayısız gol pozisyonu üretse de çok istediği golü bulamayınca maç başladığı gibi bitti.
İskenderun’da 0-0 sonuçla dönen Mavi Beyazlılar bir maç fazlasıyla Liderin 6 puan gerisine düşerek şampiyonluk iddiasını zora soktu. Ligde BAY geçtiği hafta Lider Osmaniyespor’un kazanması durumunda 6 puanlık fark 9’a çıkacak. Olası  bu sonuçta bir bakıma Lige erken veda etmiş olacak Meskispor. Hafta sonu ise Ligde son kozunu oynayacak olan Meskispor Lig 2’cisi olan Silifke Belediyespor’u ağırlayacak. Bu maçta olası bir puan kaybında hedef değişecek. Şampiyonluğa oynayan Meskispor bir anda BAL Liginde kalıp kalmama mücadelesi verecek.

GÜCÜ YETMEDİ
Umulmadık puanlar toplayarak yukarı tırmanan Toroslar Belediyespor’un gücü Karaman Belediyespor’a yetmedi. Koray Aydın Stadında oynanan karşılaşma Karaman Belediyespor’un 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.
Maça tutuk başlayan Toroslar Belediyespor bir türlü istediği ritmi yakalamayınca direksiyona konuk ekip Karaman geçti. Fizik üstünlüğü ve tecrübesini konuşturan konuk ekip oyunu kontrol altına alınca Toroslar etkili olamadı. Çok iyi pas yapan,ikili mücadelelerde ayakta akalan taraf olan Karaman bu üstünlüğünü skora yansıtmada çok gecikmedi. Sol tarafatan arkadaşının yaptığı ortaya topun gelişine vurarak çok güzel bir gol atan Vildan Kerim takımını 1-0 galip duruma getirdi.23’cü dakikada atılan bu gol ile rahatlayan Karaman Belediyespor daha rahat top yaparak maçta üstün taraf oldu. İlk yarı 0-1 skorla tamamlanacak derken 40’cı dakikada ilk golü atan Vildan Kerim ikinci golü atarak takımını iyice rahatlattı 0-2. Yenilen bu gol ile umutların tükendiği anda ceza sahası içinde ikili mücadelede yerde kalan Toroslar ekibinin yıldız oyuncusu Delil takımına penaltı kazandırdı. Ancak orta hakem penaltı kararı uzun sürmedi. Yan hakemin uyarısı ile penaltı kararını değiştiren orta hakem bu kararı ile sahanın karışmasına neden oldu. Dakikalarca süren itirazlara rağmen penaltı atışı kararı iptal oldu. Bu moral bozukluğu ile soyunma odasına giden Toroslar Beledeyispor ikinci yarıya da moral bozukluğunu taşıyıp sürekli hakemle oynayınca misafir takım çok rahat maç çıkardı. Maçı katleden hakem triyosu maçın bitimine 10 dakika kala su molası vermesi, 6 oyuncunun değiştiği, Karaman kalecisinin 2 defa sakatlıktan dolayı oyunun durdurması karşılığında orta hakemin ek süre olarak 4 dakika göstermesi taraftarı gerdi. Maçın son düdüğünün ardından hakem sahada kalarak tribünlerin boşalmasını bekledi. Toroslar Belediyespor yetkilerin tepki gösterdiği hakem sıkıntılı şekilde hakem odasına gitti. Toroslar Belediyespor 2-0 mağlup olduğu karşılaşma ile 5. Sırada yerini koruyarak 13 puanda kaldı.  

SÜPER AMATÖR’DE LİDER DEĞİŞMEDİ
Süper Amatör Liginde ilk haftadan beri liderlik koltuğunda oturan İçelspor koltuğu sevmiş gibi görünüyor. Hafta sonu oynanan karşılaşmada Erdemli Gençlerbirliği’ni yenen İçelspor Liderliğini sürdürdü. Maçın ilk 10 dakikası içinde 2-0 mağlup duruma düşmesi üstelik 10 kişi kalmasına rağmen maçı çevirmeyi başaran İçelspor 3-2 kazanarak müthiş bir geri dönüşe imza attı.

ALT TARAF KARIŞIK
Alt tarafı yakından ilgilendiren karşılaşmada Erdemli Belediyespor ile Mersin Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı. Lige Şampiyonluk parolası ile başlayan ancak ekonomik kiriz nedeni ile sezon başı anlaştığı bir çok oyuncu ile yollarını ayıran, tecrübeli teknik adam Muzafer Tozlu ile de sözleşmesini sonlandıran Erdemli Belediyespor zor günler yaşıyor. Erdemlispor gibi Lige de umduğunu bulamayan Mersin Gençlerbirliği’de hoca değişikliğine giderek takıma enerji kazandırmak istedi. Sezona Aziz hoca ile başlayan arka arkaya alınan puan kayıpları ile Ligin dibine demir atan Mersin Gençlerbirliği’nde Aziz hoca ile anlaşarak yollarını ayırdı. Aziz hocanın ayrılmasının ardından takımın başına gelen daha önce Mersin İdman Yurdu forması da giyen Cemal Koç oldu.  Çıktığı ilk karşılaşmada 3 puan ile tanışamayan üstelik rakip takımın hocası ile ağız dalaşına girdiği için maçın orta hakemi tarafından tribüne gönderildi. Mersin Gençlerbirliği çok istediği 3 puan yerine 1 puan ile haftayı kapatınca tehlikeli bölgeden uzaklaşmayı başaramadı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA