ANAMUR HUZUREVİNE HIZ VERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR HUZUREVİNE HIZ VERDİ


 

 

Haber Merkezi

Anamur’da yapılacak huzurevi için paydaşlar düzenlenen toplantıda buluştu. Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Müteşebbis Heyeti adına Temsilci Tuğrul Ayhan tarafından düzenlenen toplantı Anamur Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Toplantıda; tarım, turizm, ticaret, sağlık ve yaşlı bakım konularında yapılacak yaptırımlarda hibe koşulları tartışıldı. Toplantıya; Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, iş adamları, vatandaşlar, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye başkan yardımcısı, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri katıldılar.

Başkan Ayhan, 1995 yılından bu yana Anamur’a bir huzurevi yaptırmak için mücadele ettiklerini kaydederek, “Daha önce Anamur’a bir Yüksekokul yaptırılması için çalıştık. Allaha Şükür şimdi bir yüksekokulumuz var. Fakülte konusunda bakanlık düzeyinde girişimde bulunacağını öğrendik. Allah sebep olanlardan razı olsun. Şimdi Anamur’a bir huzurevi kazandırmak için çalışıyoruz. Hepinizin desteğini bekliyoruz” dedi.

Avrupa Birliği Hibe Programları ile ilgili birçok projeye imza atan ve huzurevi yaptırmak için yıllarca mücadele veren Prof. Doktor. Mehmet Ersoy da, aynı mücadeleyi memleketi Anamur için yapacağını söyledi. Sosyal hizmetler ve AB uzmanı Mustafa Doğan ise Avrupa Birliği Hibe Programları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Hazırlanacak olan projelerin hibe programlarında kabul görebilmesi için gerçeklik, zamana dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Doğan, “Avrupa Birliği bu projeler için bir fon oluşturdu. Üye veya aday ülkelerden gelen paralar bu fonda toplanıyor ve gerçekleşebilecek toplumsal faydası gözetilen projelere veriliyor. 2015’ten sonra Türkiye de bu fondan ciddi miktarlarda para alabildi” dedi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de, “Belediyemizce oluşturduğumuz AR-GE birimiz ve Plan Proje Müdürlüğümüzce Anamur’umuza yararlı projeler üretmeye çalışıyoruz ve bu konuda çeşitli projelerimizi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Huzurevinin Anamur’a kazandırılması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA