Mersin’de 6 dernek mühürlendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 6 dernek mühürlendi


 

Geçtiğimiz gün yayınlanan karar hükmünde kararname çeşitli terör örgütleri ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle Türkiye genelinde 370 ve Mersin’de de 6 derneğin 3 ay süreyle mühürlenmesine HDP’den tepki geldi.

Mehmet Nabi Batuk

OHAL kapsamımda 12 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan Karar Hükmünde Kararname ile Türkiye genelinden 370 derneğin çeşitli terör örgütleriyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 3 ay süreyle mühürlenmesine HDP Mersin İl örgütü yöneticileri parti üyeleri düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdi. İl binasında bulunan konferans salonunda HDP Mersin İl Örgütü adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Bedriye Bükte, Mersin’de bulunan Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Mezopotamya Kültür Merkezi, GÖÇ Der, Media Der, YAKAY Der, TUHAD FED, gibi derneklerin mühürlendiğini belirtti. 

“MUTLAKA KAZANAN BİZLER OLACAĞIZ”
Derneklere yönelik faaliyeti durdurma kararları ve derneklerin kapılarının mühürlenmesinin; eşitlik ve özgürlük zeminlerinin ortadan kaldırmayı ve objektif, kamusal faydaya yönelik çalışmalar yapan demokratik kurumları işlevsiz kılmayı hedeflediğini söyleyen Bükte “AKP, Saray hükümeti halkların özgürlüklerini cendere altına almış. Demokrasiyi mühürlemiştir. Bu halle gelen siyasi kapatma mühürleme operasyonlarını kınıyor, sivil topluma özgürlüklere sahip çıkmak için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu baskılar bizleri yıldıramayacaktır. Mutlaka kazanan bizler olacağız” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA