BÜYÜKŞEHİR’E İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA OPERASYONU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’E İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA OPERASYONU!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sabahın erken saatlerinde gerçekleşen operasyonla sarsıldı. Tutuklu 3 kişi ile 22 kişi gözaltına alınırken, iddialar arasında ’ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırmak’ var.

Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, ülke çapında gerçekleşen FETÖ/PDY operasyonlarının Mersin’e sıçraması üzerine zor günler geçiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, üst üste yaptığı açıklamalarla kendini bu operasyonların dışında tutmaya çalışırken, son operasyonla bir kez daha dikkatleri üzerine çekti.
“İhaleye fesat karıştırma iddiasıyla” dün gerçekleşen ikinci dalga operasyon kapsamında sabahın erken saatlerinde evlerinden alınan daire başkanları, müdürler ile aralarında belediye personeli ve yüklenici firma yetkililerinin bulunduğu şüphelilerin, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Haluk T., Danışman Erkan K. ve Mali İşler Daire eski Başkanı Tevfik D. ile ilişikleri sorgulanıyor. 

VALİLİK’TEN RESMİ AÇIKLAMA
Mersin Valiliği, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada ise, şu bilgileri verdi: “27 Eylül 2016 tarihli Sayıştay kararı gereğince Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı hesaplarının incelenmesi sırasında, 'Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı birimlerde idari mali sürdürülebilirlik kapsamında mali hizmetler biriminin tüm fonksiyonları için danışmanlık hizmet alımı' ihalesinde usulsüzlükler tespit edildiği, bu nedenle aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı personelleri ve yüklenici firma yetkililerinin bulunduğu şüpheliler hakkında, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 'ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırmak' suçlarından dolayı adli soruşturma yapılmasına kararı verildi. Karar doğrultusunda Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Mersin merkezli olarak İstanbul ve Ankara illerini de kapsayan eş zamanlı operasyonda, FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında halihazırda tutuklu bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk T., Danışman Erkan K. ve Mali İşler Daire Başkanı Tevfik D.'nin de bulunduğu H.C.T., C.G., F.M., M.T., H.G., R.C., G.D, A.D, A.B., R.Ö., O.Ç., Ü.E., S.E., İ.A., M.K., M.C.S., T.A., F.B. ve F.Y.'nin gözaltına alındı.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA