HEDEF; BURHANETTİN KOCAMAZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEDEF; BURHANETTİN KOCAMAZ


 

Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik Ağustos ayında yapılan FETÖ operasyonun ardından dün yapılan ihaleye fesat karıştırma operasyonu Başkan Kocamaz’ı isyan ettirdi.

 “Hedef benim” diyen Kocamaz, FETÖ bahanesi ile kentte kaos yaratılarak Mersin’in milli iradesinin ortadan kaldırılmak istendiğini savundu.

HEDİYE EROĞLU-SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  belediyeye yönelik FETÖ ve ihaleye fesat karıştırma operasyonları ile ilgili düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 
Belediyeye yönelik 2 Ağustos’ta yapılan operasyon ile ilgili konuşmadığını ancak dün yapılan operasyon ile bu toplantıyı yapma kararı aldığını belirten Kocamaz, sözlerine; “Şunu herkes bilsin ki, yanlış bir iş yaptımsa, cezasına darılmam. Kul hakkını bilirim, asla ona sarılmam, kulun hakkı ağırdır, kesinlikle ilenmem. Yaptığım hata var ise kimseden af dilenmem” şiiri ile başladı. 
1994’de uyana hak adalet, kul hakkı diyerek milletimin emanetçisi olduğumu bilerek hizmet vermeye çalıştığını söyleyen Kocamaz, 23 yıllık hizmet süresi içinde birçok badire atlattığını, çeşitli kumpaslarla karşılaştığını, tehditler aldığını, saldırılara ve hatta kurşunlara maruz kaldığını söyledi.

“OPERASYONUN ŞEKLİ, İNCİTİCİ VE ART NİYETLİ”
“Biz milletimiz için bu kadar fedakarlık gösterirken iki üç kişinin iftirası ile başımıza gelene bakın” diyen Başkan Kocamaz, “Neden bu algı Mersin’de yapılıyor? Çünkü biz göreve geldiğimizde yanlış düzen bozuldu, birilerinin fincancı katırları ürktü. Dışarıda FETÖ ilişkisi olanlar gerdan kırıyorken, oyun içinde oyunlarla karışlaşıyoruz. FETÖ olmayınca başka yol ve yöntemler deneniyor. Bu oluşturulmak istenen algı; Burhanettin Kocamaz’a en büyük hakarettir, asla kabul etmem. Devlette bizim, poliste, hakim, savcı da bizim. Devletimizi küçük düşürecek hiçbir hareket içine girmedi girmeyiz ama artık eter bu oynanan oyunlara son verilmeli. Biz vatan halini değiliz. Biz memleket sevdalısıyız” dedi.
Göreve gelmesinden buyana kendisine yönelik kumpas üstüne kumpas kurulduğunu söyleyen Kocamaz, “Kimin ne suçu var ise elbet cezasını çeksin ancak bunun da bir yöntemi olmalı. Bir suç var ise savcı çağırır, sorgulamasını yapar ama baskın ile polis nezaretinde evlerden alınmayı incitici ve art niyetli bir tutum olarak algılıyorum

“MERSİN’İ KAOSA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞANLAR VAR”
Ülkemiz zor günlerden geçiyorken, ülkemizi ve Mersin’i kaosa sürüklemeye çalışanlar var.
FETÖ denen zihniyet ile yıllardır kavgalıyız. 2009’da Tarsus Belediyesi’ne zaman Gazetesi’nin yasaklamamızda buyana mücadele içindeyiz. Ancak hükümet bugün hükümet 17-25 Aralık’ı milat sayıyor ama bu örgüt 2011 yılından buyana bize kumpaslar düzenliyor. O gün belediyeyi basan, o kumpasa katılanlardan bazıları hala görevde. Bazıları ise tutuklandı. Ancak ülkeyi darbe girişimi ile teslim alamayanlar yeni bir kaos yaratma peşinde. Sayın cumhurbaşkanımızın ‘at izi it izine karıştırılıyor’ saptaması dahi dikkate alınmıyor. 
Ancak bizim hiç kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yok. Belediyemiz hizmet konusunda tam yelkenini şişirdiği ve anketlerin lehimize çıktığı bir ortamda bu tür olaylar manidardır. Elde somut belge, bilgi olmadan görevden alınan insanların yeniden gözden geçirilmesi kanayan vicdanları rahatlatacaktır.
Ancak FETÖ ile ilişkisi olan birçok kişinin üzerine gidilmediği, sabunlama tekniği ile olayın örtbas edildiği yönünde duyumlar almaktayız” dedi. 

“DİKKATLERİ BİR BAŞKA YÖNE ÇEKMEK ÜZERİNE BİR OYUN OYNANIYOR”
Dün yapılan operasyon ile ilgili savcılığın belediye ile direk ilişkisi olmadan danışman Erhan Karaarslan hakkında yapılan araştırmalarla ilgili olduğu bilgisini verdiğini dile getiren Burhanettin Kocamaz, “Bu konuyla ilgili biz hem Sayıştay’a hem de müfettişlere hesap veriyoruz. Sayıştay denetçilerinin belediyemize yönelik bulgu olarak sorguladığı toplam 20 soru vardı. Bunlarla ilgili bizim yazdığımız cevaplardan 16’sı olumlu değerlendirildi, diğer 4 tanesi ise belediyemizi çok fazla direk ilgilendirmeyen ancak işin rahat yürümesi için alınan kararlardı. Mesela bunlardan bir tanesi otogarın elektrik ücreti ile ilgiliydi. Ancak bu konular ile ilgili ihale komisyonundaki arkadaşların hatta yedek üyelerin dahi çağırıp,  sorgulandığını öğrendik. Burada belediyemiz üzerinde belediyemiz üzerinde bir algı oluşturmak, birilerinin FETÖ ile ilişkilerini karartmak, dikkatleri bir başka yöne çekmek üzerine bir oyun oynanıyor. Daha önce FETÖ denilerek TEM üzerinden yürütülen çalışmalar bugün farklı yönlere çekilmektedir” diye konuştu.

“BELEDİYE İÇİNDE VE DIŞINDA DİNLEME CİHAZLARI BULUNDU”
2 Ağustos sonrasında belediye de yaptırdığı incelemelerde, belediye içinde ve dışında dinleme cihazları tespit edildiğini açıklayan Başkan Kocamaz, “Bunları polis mi yoksa başka bir örgüt mü koydu bilmiyoruz ama emniyet kendilerinin koymadığını ifade ediyor. Ayrıca bilgi işlem birimimiz ile ilgili bazı tespitlerde bulunuldu ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk ama henüz bir işlem yapılmadı. Yıllardan beri dinlendiğimiz söyleniyor. Zaten daha önce de 2004-2014 arasında FETÖ tarafından dinlendiğimiz tespit edildi. Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunduk ama bugüne kadar ortaya çıkmış hiçbir gelişme, sonuç görmedik. Polisin dinlemesinde bir mahsur görmüyoruz ancak başka örgütler dinliyor ise emniyet güçlerimizin bunlarla da ilgili detaylı bir araştırma yapmasını ve bizleri aydınlatmasını talep ediyoruz” dedi. 

“HEDEF; BURHANETTİN KOCAMAZ”
FETÖ nedeniyle gözaltına alınan belediye personellerine sorgulamalarda sorulan soruların akıllara durgunluk verici şekilde boş, mesnedi olmayan duyumlara yönelik konular olduğunu da savunan Kocamaz şunları söyledi; “Bu işin başlangıcında hedef maalesef Burhanettin Kocamaz’dır. Bugünde gerek bakanlık müfettişleri ve bakanlık tarafından denetlenen, henüz belediyeye sonucu bile gönderilmeyen arkadaşlarımızın toplanması, bu kumpasın devam ettiğini göstermektedir. Biz devletimize ve adalete sonun kadar güvenmek istiyoruz. 
Biz ömrümüz boyunca devletimize ve milletimize hizmet için çalıştık ama bugün bunları yaşamak bizleri derinden üzmektedir. Suçlu olan her kimse cezasını çekmelidir ama suçsuz yere de hiç kimse veya kurum töhmet altında bırakılmamalıdır. 

“FETÖ BAHANE EDİLEREK SİYASİ BİR OPERASYON MU YAPILIYOR?”
Gözaltılar ile dosyalara bakarak bir ima operasyonu mu yapılmak isteniyor? Sayıştay’ın bulgudan öteye gitmediği konular neden pişirilip pişirip önümüze getiriliyor? Burası seçilmiş Büyükşehir Belediyesi ancak iki defa operasyon yapılarak, ne yapılmak isteniyor? Kamuoyunda itibarımızı sarsıcı, operasyonların arkasındaki karanlık odaklar kimlerdir?
Adliye, emniyet içinde halen FETÖ’nün uzantıları kimden neyin intikamını mı almaya çalışıyor? FETÖ ile gerçek bir mücadele yapılıyor mu?  Yoksa FETÖ bahane edilerek siyasi bir operasyon mu yapılıyor? Mersin’in milli iradesi şuan yok sayılmaktadır. Mersin’deki Mersin’in milli iradesini, milli iradeden saymıyorlar mı? Ömrü arsızla, hırsızla mücadeleyle geçmiş kişileri karalayarak onların itibarını sarsıcı operasyonlar ile nereye varılmak istenmektedir?

KRİPTO FETÖ’CÜ UNSURLAR HABER GÖNDERİYOR!
Bize üçüncü ağızlardan ‘hesaplaşacağız’, ‘bu iş bitmedi’ diye haber gönderen gerek emniyet içerisinde, gerek yargı içerisinde gerek basın içerisinde yuvalanmış kripto FETÖ’cü unsurlar, kendilerini temize çıkarmak için bizim üzerimizden kamufle olmaya çalışmasınlar. Onları biliyoruz, eğer iş siyasi hesaplaşma ise çıksınlar siyaset yapsınlar. Mersin kamuoyu önünde hepsiyle hesaplaşalım, Mersinli hepsinin dersini verecektir.  
Hiçbir kurala, hiçbir prosedüre uymadan operasyon yapmanın, şu kadar kişi belediyede yolsuzluk yapmış, FETÖ’cüymüş vesaire demenin anlamı nedir? Bunu birisinin açıklaması gerekiyor”.

“ÖNÜMÜ KESMEK İÇİN 15 TEMMUZ FIRSATA MI DÖNÜŞTÜRÜLDÜ?”
Ardından Namık Kemal’in, Hürriyet Kasidesi Şiiri’ni okuyan Başkan Kocamaz, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. “İktidarın bugün kadar belediyeyi alamaması bir husumete mi dönüştü?” sorusuna Burhanettin Kocamaz’ın yanıtı; “Böyle bir amaçla üzerimize gelindiğini düşünmek bile istemiyorum. Ama yılbaşından itibaren böyle bir hazırlığını başlatıldığı, 15 Temmuz’un da bu işi fırsata dönüştürme yönünde duyumlarımız var. Bugün yaşadıklarımız da bunu gösteriyor. Bizim kimseyle husumetimiz olmaz hukuksuzlukla, mafya ile olur, olmaya da devam edecek. Her gün yeni yeni kumpaslar, iftiralar üretiliyor. Bu tür yapılar bizim Mersin’e geldiğimiz anlasınlar, bugüne kadar böyle geldi ama bundan sonra böyle gitmeyecek. Mersin’de yanlış her ne var ise onu düzeltmek için mücadele edeceğiz” dedi.

“PERSONELLERİ BAKANLIĞA SORUYORUZ AMA CEVAP ALAMIYORUZ”
Kocamaz; Belediye personellerinin sicilinin incelenmesi ile ilgili bir soruya da; “Devlet; OHAL döneminde devamlı kişiler hakkında bilgi veriyor, ‘şu sakıncalı, bu sakıncalı’ diyor. Biz de, ‘Günaha girmeyelim, yazılı belge verin’ diyoruz ama yazılı belge verilmiyor. Belediyede iş yapan şirketler ile ilgili liste gönderiyor; ‘Sakıncalı olan var ise bize bildirin bunlarla çalışmayalım’ diye ama cevap gelmiyor. Ama maalesef bu arkadaşlarımız içerde. Bunlar FETÖ’cü ise neden işe alınmalarına onay veriliyor?  
Burada birilerini, bir şekilde karanlıkta tutma gayreti var. Ama hakkın, adaletin yerine gelmesi için de herkesin hak tarafında durma mecburiyeti var. Adalet herkese lazım. Ama Mersin Adliyesi’nden sadece 40’ın üstünde hakim savcı işten el çektirildi. Böyle bir ortamda da insanların kafasına soru işaretleri gelmiyor değil” dedi. 

“FETÖ TOPLANTISINA KATILDIM”
Fethullahçı Terör Örgütü’nün kendisinden somut olarak ne gibi istendiğine ilişkin soruya da Burhanettin Kocamaz’ın yanıtı; “Bu grupla göreve geldiğim günden buyana aramda mesafe bırakıyorum. Ancak onların toplantılarına ömrü hayatımda bir defa 2007 yılında gittim. O da neden gittim; ‘işadamları, kaymakam,. Emniyet müdürü, savcı geldi bir tek siz gelmediniz’ dediler. Gelirim ama siyaset yaparsanız kalkarım dedim. Sonra, ‘Benim toplantım var’ deyip kalktım. Araştırırsanız; gerek siyasetçi, gerek işadamı, gerek bürokrat, gerek STK temsilcileri her kim var ise bunları bulursunuz. Benim talebim; madem ki böyle insanlar isnatlar ile içeriye atılabiliyor o zaman bunların da tespit edilip en azından içeriye atılmasalar da kamuoyuna açıklansınlar. Bu devleti yıkmak, bölmek isteyen hangi tür terör örgütü var ise sonuna kadar takip edilmeli. Gerekirse cumhurbaşkanın dediği gibi inlerine girilip, yok edilmeli. Ama bu tür olaylar insanları yaralıyor” oldu. 

“GÜNEY AFRİKA’DA FETÖ İLE GRÜŞMEDİM, ÇUVALLAR İLE PARA GÖTÜRMEDİM”
Güney Afrika’da FETÖ’cü gruplar ile görüşüp görüşmediği yönündeki iddiaları da yanıt veren Kocamaz, “Bakanlık onayı ile Güney Afrika’dan Durban şehri ile kardeş şehir anlaşması imzalamak için ülkeye gittik. Durban’a direk olarak sadece Pegasus ile gidilebildiği için bu firmayı tercih ettik. Gitmeden önce bir arkadaş beni aradı ve ‘Sizi arayıp bazı bilgiler verecekler’ dedi. Güney Afrika Büyükelçiliği müsteşarı beni aradı ve ’Buraya geliyormuşsunuz, keşke haberimiz olsaydı’ dedi. Ben de öncen yazı gönderdiğimizi söyledim.
‘Gideceğiniz yer biraz sıkıntılı, paralelciler orada ağırlıkta, onlar durmazlar size yaklaşırlar, onlar yaklaşmasa da onların okullarına giden çocukların velileri size yaklaşabilir’ dediler. Biz onlara prim vermeyiz. Devletimize muhalif bir işin içinde olmayız dedim. Durban’da belediye meclis başkanı, ‘sizin burada okullar var, biz çok memnunuz’ dedi. Bizim okullarla işimiz olmadığını söyledik ve konuyu kapattık. Ama gözaltına alınan arkadaşlarımıza, Güney Afrika’ya gitmemelerine rağmen ‘Güney Afrika’ya neden gittin? Pegasus ile neden gittin. Oraya çuvalla para götürüldü mü’ diye sorular sorulduğunu öğrendik. Burada da bir kumpas kurulmaya çalışıldı. Üzüntü duydum. Benim devletim bu şekilde insanları itham ediyorsa bu insanı üzer” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA