‘İÇİMİZDEKİ KAHRAMANLAR’ MERSİNLİLERLE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘İÇİMİZDEKİ KAHRAMANLAR’ MERSİNLİLERLE BULUŞTU


 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar’ projesi kapsamında Mersin’e gelen ‘Demokrasi Kahramanları’ 15 Temmuz gecesi yaşanılan darbe girişiminde yaşadıklarını Mersinlilere anlattı.

GÜLSEN KAYA

Demokrasi Kahramanları Abdullah İrgin, Mehmet Köse, Muhammed Irmak, Danyal Şimşek ve Adviye Gül’ün katılımıyla gerçekleşen Kültür Merkezi’ndeki programa, Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Hanımefendi Kevser Çakacak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gençlik Spor Bakanlığı Spor Daire Başkanı Rasim Arı, askeri, mülki ve adli erkan, il protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Özdemir Çakacak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu vurgulayarak, her geçen gün büyümeye ve güçlenmeye devam ettiğini ifade etti. 

“BU MİLLETİN BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİĞİNİ KİMSENİN BOZAMAYACAĞINI GÖSTERDİK”
Konuşmasının devamında, ülkemizin güçlenmesini hazmedemeyen hainlerin 15 Temmuz gecesi giriştikleri kalkışma ile milletin vergileriyle alınmış silah, helikopter ve uçaklarla milletin evlatlarına ve milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kurşunlar ve bombalar yağdırdıklarına dikkat çeken Vali Çakacak;  “15 Temmuz akşamı şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine yuvalanmış asker üniformalı teröristler ve onların dışarıdaki işbirlikçileri tarafından ülkemizin bölünmesine ve işgal edilmesine, ülkemizde iç savaş çıkarılmasına yönelik bir senaryo sahnelenmek istendi. Ancak Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara dökülen yüce Türk milletinin kahraman evlatları; ellerinde sadece Türk bayrakları ile bu hainlere ‘Dur’ dedi. Bugüne kadar tarihin hiçbir döneminde esaret ve boyunduruk altında yaşamamış olan Türk milleti, bundan sonra da yaşamayacağını, bu milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğini kimsenin bozamayacağını o gece tüm dünyaya bir kez daha ilan etti. Bu kutsal vatan toprakları uğruna gözünü kırpmadan kendini feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi de minnetle anıyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı. 

KUM SANATI BÜYÜLEDİ
Konuşmaların ardından sanatçı Veysel Çelikdemir tarafından sergilenen 15 Temmuz temalı kum sanatı gösterisi büyük beğeniyle izlendi.
“Milletin İradesi” isimli video gösterimi sonrasında; salonda bulunan birçok vatandaşın ellerinde bulunan Türk Bayraklarını sallayarak şarkılar ve türküler eşliğinde birlik ve beraberlik mesajları vermesi salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. 
Program Moderatörü İsmail Hakkı Ürün tarafından sahneye davet edilerek alkışlar eşliğinde yerlerini alan Demokrasi Kahramanları Abdullah İrgin, Mehmet Köse, Muhammed Irmak, Danyal Şimşek ve Adviye Gül 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.
Söyleşinin ardından sahne alan sanatçı Üzeyir Aktulum 15 Temmuz’da yaşanan olaylar üzerine yazdığı “Evladı Fatihan” isimli türküyü seslendirdi. Akabinde Şehit Ömer Halisdemir için yazılan şiirin okunması salondaki duyguyu doruğa ulaştırdı.  
Vali Özdemir Çakacak, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinden Mersinli Erkan Yiğit’in Abisi Hakan Yiğit’e, diğer protokol üyeleri de programa katılan Demokrasi Kahramanları’na Türk Bayrağını öperek teslim ederken; Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Daire Başkanı Rasim Arı tarafından da Vali Çakacak’a plaket ve Türk Bayrağı takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA