MERSİN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE KARARLI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE KARARLI


 

Mersin’de uyuşturucu ile mücadeleye karşı hayata geçirilen “Uyuşturucu ile Mücadele ve Madde Bağımlılığı Projesi” çalışmaları aralıksız sürüyor.

Haber Merkezi

Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Proje Toplantısı Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında Valilik Hizmet Binasındaki Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya; İlçe Kaymakamları, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mersin Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü yetkilileri ile Yeşilay Derneği temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Özdemir Çakacak, Kurul’un en son 26 Ekim 2016 tarihinde toplandığını ve bu toplantıda alınan kararlar gereğince Proje Toplantısı’nın gerçekleştirildiğini, toplantının amacının kurulda yer alan paydaşların fikir ve görüşleri doğrultusunda ortak yürütülecek olan projelerin altyapılarının hazırlanarak somut projelerin üretilmesi ve nihayetinde en iyi uygulamanın hayata geçirilmesi olduğunu belirtti.

“TÜM PAYDAŞLARIN YER ALDIĞI SOMUT PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK”
Konuşmasının devamında, uyuşturucu kullanımının dünya genelinde çok küçük yaşlarda başladığına dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak, uyuşturucu madde kullanımının gençliğin ve insanlığın başındaki en büyük belalardan biri olduğunu kaydetti. Uyuşturucu kullanımı ile sadece kolluk kuvvetlerinin mücadele etmesinin yeterli olmadığını da vurgulayan Vali Çakacak; kuruldaki tüm paydaşların çalışmalara katılması ve çalışmaların el birliğiyle yapılması gerektiğini dile getirdi.

“PROJELER 3 ANA BAŞLIK ALTINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”
Proje hazırlık aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalara da değinen Vali Özdemir Çakacak; projelerin 3 başlık altında toplanacağını belirterek, bu projelerin mutlaka önleyici tedbirler, tedavi süreci ile rehabilitasyon ve istihdam aşamalarını kapsaması gerektiğini; bu projeler hayata geçirilirken de kamuoyu desteğinin alınmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Vali Çakacak konuşmasının sonunda, tedavisi tamamlanan madde bağımlılarının rehabilitasyon süreciyle topluma kazandırılması ve istihdam edilmeleri için bünyesinde meslek edindirme kursları ile sosyal ve kültürel faaliyetlerin de bulunduğu bir merkez açılabilmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü de sözlerine ekledi. 
Vali Özdemir Çakacak’ın konuşmasını tamamlamasının ardından, kurum ve kuruluş yetkilileri görüş bildirerek, hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında Vali Çakacak’a bilgi verdi. 
Toplantıda ayrıca; ilçelerde Kaymakam başkanlığında İlçe Proje Yürütme Kurulları oluşturulması, ayrıca okul bazında da yürütme kurulları oluşturularak bu kurulların öğrenci velileriyle sürekli iletişim halinde bulunmaları ve gerekirse aileleri de kapsayan önleyici çalışmaların yürütülmesi gibi konular görüşülerek karara bağlandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA