MERSİN’DE 09.05’TE HAYAT DURDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE 09.05’TE HAYAT DURDU!


 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Mersin’de düzenlenen törenle anılırken, kentte 09:05’te adeta hayat durdu.

SONER AYDIN

Mersin’de, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Cumhuriyet Meydanı’nda sabah saatlerinde kent protokolünün katılımı başladı. Vali Özdemir Çakacak’ın tören alanına gelişinin ardınadn başlayan anmada saatler 09.05’i gösterdiğinde Mersin’de hayat 2 dakika durdu. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile devam eden anmaya, Vali Çakacak’ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile protokol üyeleri, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“HAYAT 2 DAKİKA DURDU”
Anma töreni kapsamında Vali Çakacak, Tuğamiral Yıldız, Başkan Kocamaz ve mecliste bulunan siyasi partilerin yanı sıra kamu ve özel kuruluşlar ile STK temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te polis araçları, ambulanslar, limanda demirli gemiler, balıkçı tekneleri ve araçlar siren ve klakson sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Çok araç sürücüsü de araçlarından inerek saygı duruşuna bulundu. 

HAYATI SAVAŞTA GEÇEN BİR BARIŞ ELÇİSİ; ATATÜRK
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından program Kültür Merkezi’nde devam etti. Programda, saygı duruşu ve Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçıları eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Asker, ‘Atatürk ve Modern Türkiye’nin Doğuşu’ konulu bir konuşma yaptı. Asker, “Hayatı cephelerde savaşarak geçmiş dahi bir askerin bir barış elçisi olabileceğini düşünür müsünüz? ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözünün sahibi olan Atatürk, toprak büyütme heveslisi olmayan, mecbur kalınmadığı sürece savaşı cinayet olarak kabul eden bir liderdir” ifadelerini kullandı.
Anma töreni Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından sahnelenen “Atatürk ve 10 Kasım” isimli gösteri ile devam eden anma programı; Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Atatürk’ün Sevdiği Şarkıların seslendirilmesinin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA