“ATATÜRK’E SEVGİMİZ 1730 METREYE SIĞMADI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ATATÜRK’E SEVGİMİZ 1730 METREYE SIĞMADI”


 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıldönümünde binlerce vatandaş Mezitli Belediyesi ile Demokrasi meydanı arasında insan zinciri oluşturdu.

Yaklaşık bin 730 metrelik ''Ataya Saygı İnsan Zinciri'', çevrede oturan vatandaşlarında yoğun ilgisini çekti.

Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde önce İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan anma töreni, saat 09.05'de siren seslerinin çalmasıyla saygı duruşuna geçildi. Siren sesleri ile birlikte Mezitli'de hayat adeta Atasını anmak, unutmadığını bir kez daha göstermek için durdu.
Mezitli Belediyesi'nin bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği ''Ataya Saygı İnsan Zinciri''nde binlerce insan Türk bayrağının etrafında birleşti. Mezitli Belediyesi ile Demokrasi Meydanı arasına oluşan bin 730 metrelik ''Ataya Saygı İnsan Zinciri'' vatandaşlar ATALARINI unutmadıkları marşlar eşliğinde Demokrasi Meydanı'nda toplanarak gösterdi. 

“ATATÜRK'E OLAN SEVGİMİZ 1730 METREYE SIĞMADI”
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan Demokrasi Meydanı'nda yaptığı konuşmada ''Atatürk’ün ölüm yıldönümünde sevgimizi göstermek amacıyla 10 Kasım 'Ataya Saygı İnsan Zinciri'’ oluşturduk. Atatürk sevgimiz Mezitli Belediyesi’nden Demokrasi Meydanına kadar olan 1730 metrelik mesafeye sığmadı. Önümüzdeki yıllarda daha uzun insan zincirleri oluşturacağız. Mezitli’den Mersin’e kadar uzanan insan zincirimiz oluşacak. Anayasamızdan aldığımız demokratik direniş hakkımızı her zaman kullanacağız. Yeri geldiğinde meydanlara bu direniş hakkımızı her zaman kullanacağız. Laik cumhuriyetin kurucusu ve devrimlerin savunucusu Mustafa Kemal Atatürk’e layık olmaya çalışıyoruz. Bundan sonrada ona olan sevgimizi göstereceğiz”  ifadelerini kullandı.

ATANIN SESİNDEN 10.YIL NUTUĞU
Demokrasi Meydanına toplanan vatandaşlar hep birlikte önce andımızı okuyarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılıklarını bir kez daha gösterdiler.Sonrasında hep birlikle Mustafa Kemal Atatürk'ün sesinden olan 10.yıl Nutuk dinlenmesi ile program sona erdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA