TEKNOPARK’TA, AR-GE REFORMLARI ANLATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEKNOPARK’TA, AR-GE REFORMLARI ANLATILDI


 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mersin Teknopark’ta; “Ar-Ge Reform Paketi ve Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Haber Merkezi

Toplantıya; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcisi Dr. Evren Ülkü Yoldaş, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, Mersin Teknopark Hukuki Danışmanı avukat Nesimi Yalçınoğlu, Mersin Teknopark Mali Danışmanı serbest muhasebeci ve mali müşavir Ersin Gökgün, Teknopark yönetimi ve bünyesinde Ar-Ge çalışmaları yapan firmaların yetkilileri ile mali danışmanları katılım sağladı.
Toplantıda Dr. Evren Ülkü Yoldaş tarafından, Türkiye’de katma değeri yüksek Ar-Ge projeleri ile üretim yapısına geçişi sağlamak ve Türkiye’nin teknolojik gelişimi arttırmak amacıyla bir süredir çalışmaları yürütülen Ar-Ge Reform Paketi kapsamında 4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği ile ilgili mevzuat değişikliği hakkında sunum yapıldı.
Yoldaş sunumunda; 4691 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikler ve düzenlemeler, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nde gerçekleştirilen yazılım, Ar-Ge, tasarım faaliyetleri ile ilgili değişiklikler, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’ndeki firmalarda çalışan personelin durumu, gümrük vergisi istisnasının hızlı ve etkin bir şekilde uygulanmasına yönelik olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan uygulamalar ve doğrudan girişim sermayesi ile ilgili katılımcılara bilgiler aktardı.
Türkiye’nin teknoloji açısından ilerlemesinin, insana, bilime ve teknolojiye yatırım yapan, bunların ticarileşmesine ortam hazırlayan, bilgi tabanlı bir ekonomi üzerine inşa edilmesiyle mümkün olacağına değinen Yoldaş, bilgiyi yüksek katma değere dönüştüren Ar-Ge projeleri ile Türkiye’nin önümüzdeki dönemlerde yenilikçi ve katma değeri yüksek teknolojili ürünler ile refah seviyesini artıracağını ifade etti.
Firma yetkilileri ve mali danışmanlarının yoğun ilgi gösterdiği Ar-Ge Reform Paketi ve Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı, katılımcıların soru cevapları ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın ekosisteme sunduğu desteklere teşekkürleri ile son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA