Tarımın sorunlarının konuşulduğu toplantıda ev sahibi ihracatçılar olunca; | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarımın sorunlarının konuşulduğu toplantıda ev sahibi ihracatçılar olunca;


 

Tarım sektöründe sorunların daha hızlı çözümü için sektörel buluşma toplantıları organize eden bakanlığın organizasyonuna ihracatçılar ev sahipliği yapınca, üreticiler dışarıda kaldı!

Hediye Eroğlu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, sorunların daha hızlı çözümüne yönelik hayata geçirdiği sektör toplantılarının 4’üncüsü, “Yaş ve Kuru Meyve Sektör Toplantısı” başlığıyla Mersin’de yapıldı. 
Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde (AKİB) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcı Mehmet Daniş’in başkanlığında, sektör ile bakanlık arasındaki diyalogu arttırmak amacıyla düzenlenen toplantıda üreticiler dışarıda kaldı!

BÜROKRAT VAR, İHRACATÇI VAR, SİYASETÇİ VAR, ÜRETİCİ YOK!
Toplantıya ev sahipliği yapan ihracatçılar, küçük bir salonu tercih ederek, katılımcılara isim ve unvanlarının yer aldığı kartlar ile yer ayırdı. Bürokratlar ve hatta siyasilerin dahi katılım sağladığı toplantıda ihracatçılar ön saflarda yer alırken, üreticilere isimlerinin yer aldığı kartlar hazırlanarak yer ayrılmayarak, kenardaki boş koltuklara oturması beklendi. Ancak gerek bürokratların geniş katılımı gerekse de salonun küçük olması nedeniyle üreticiler ayakta kaldı. Bunun üzerine salonun dışına çıkarak beklemeye başlayan üreticiler, gazetecilerin neden salona girmediklerinin sorulması üzerine tepkilerini dile getirdiler. 

“KENDİ KENDİLERİNE ÇALSINLAR OYNASINLAR”
Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ve Mersin İli Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Dursen Şahin, üreticiye yapılan bu ayrımcılığın nedenini anlayamadıklarını ve tepkili olduklarını söyleyerek, duruma tepki gösteren isimler oldular. 
Başkan Gökçel, “Biz buraya davet edildik ve bunun üzerine geldik. Ancak gördük ki içeride bizlere ayrılmış özel bir yer yok. Tarım hayatın her alanında var ama tarımın asli unsurları maalesef her zaman kenarda. Bizler tarlada, sağ da, bahçede, çiftçinin içinde dolaşıyor, oralarda yaşanan sıkıntıları tespit edip, bununla ilgili acı da olsa fikrimizi beyan ediyoruz. Birilerinin hoşuna gider gitmez bu bizi ilgilendirmiyor. Çünkü ortada sorun var. Ama şu var; eskiden belki ziraat odaları sorunu sadece iletir, ağlama duvarı gibi ağlardı ancak artık çözüm de sunabiliyoruz. Dolabıyla bizim fikirlerimizden de faydalanın diyoruz. 
Her halde tarımın sorununu bizden iyi bilecek hiç kimse yok. Kendi kendilerine çalsınlar oynasınlar. İçeride kimler var; bürokratlar, siyasiler ve ihracatçılar var. Zaten bu memlekette ölmesi gerekenler çiftçiler. Bizim fikirlerimize kimsenin ihtiyacı yok. Bizim neler yaşadığımızı, ne sıkıntılar çektiğimizi, çözüm önerilerimizi kimsenin duymaya tahammülü yok. Toplantı düzeni içerisinde en azından bir oda başkanımıza yer verilmeliydi. Dilimiz döndüğünce bir şeyler ifade edebilir miyiz diye bu etkinliklerde çiftçilerimizi temsil etmeye çalışıyoruz. Ama maalesef her gittiğimiz toplantıda zirata odaları ile alakalı bir yer ayrılmıyor” diye konuştu.  

“ÜRETİCİ İÇİN GELİP, İHRACATÇIYI DİNLEDİLER”
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer de, “Çukurova dünyanın üçüncü büyük tarımsal üretim merkezidir. Tarsus, Mersin ise bu üretimin başlıca adresleridir. Ancak bugün buraya gelen bakan yardımcısının; bizim sorunlarımızı dinleyecekken, bizim ürünlerimizi satanların derdini, sorununu dinliyor gibi görünüyor. Ancak biz üretmezsek onlar ne satacak?” diyerek tepkisi dile getirdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA