“TARSUS TARIMSAL ÜRETİMDE MARKA YARATMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TARSUS TARIMSAL ÜRETİMDE MARKA YARATMALI”


 

Tarsuslu üreticilere; tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi ile bu tesisler için kurulacak alternatif enerji santrallerine yüzde 50 hibe verilmesini kapsayan hibe destekleri anlatıldı.

GİZEM EKİCİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ziraat Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından "11. Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlara Hibe Desteği Programı" adlı etkinlik düzenlendi.

Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Tarsus'un Türkiye'nin en önemli tarım havzalarından birisi olduğunu belirtti. Tarsus'un bölge tarımı alanında Adana'nın yüzde 32'si ve Mersin'in tarım ürünleri potansiyelinin yüzde 28'ini karşıladığını ifade eden Erdoğan, Bakanlığın hibe desteklerinden yararlanılması gerektiğini kaydetti.

“TARSUS TARIMSAL ÜRETİMDE MARKA YARATMALI”

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ise, Tarsus'ta tarımın ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için yoğun çaba içinde olduklarını söyledi. Oda Başkanı Koçak, “Önümüzdeki günlerde Gıda Sanayi İhtisas Bölgesi ile Tarım İhtisas Seracılık Bölgesi kurulacak. Bölgemiz ciddi anlamda bir tarım bölgesidir. Çok büyük yatırımlara açık, turfanda üretiminin yoğun olarak yapıldığı bir bölge olup, çok ciddi bir potansiyele sahiptir. Bunu tarıma dayalı sanayi ile geliştirmemiz gerekiyor. Tarsus'un ürettiği ürünlerin tarıma dayalı sanayide işlenerek markalarını yaratması gerekiyor. Tarsus halkının refah düzeyinin yükselmesi, yaşam kalitesinin artması konusunda var gücümüzle mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Koçak, Tarsus'un verimli ve bereketli topraklar üzerinde kurulu bulunduğunu ve ilçede tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi noktasında Bakanlığın tarıma dayalı ekonomik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği verdiğini sözlerine ekledi.

Mersin İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü görevlileri Özlem Yürekli Cengiz ve Serkan Bilgin konuyla ilgili olarak sunum gerçekleştirdi. Toplantıya, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer'in yanı sıra genç girişimci adayları katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA