Pamukluk’ta son durum; son sürat devam ediyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Pamukluk’ta son durum; son sürat devam ediyor


 

Mersin’de; 282 milyon metreküp su depolama hacmi bulunan ve tamamlanmasıyla birlikte; taşkın koruma amacının yanında yaklaşık 184 bin dekar arazinin sulanabileceği Pamukluk Barajı’nın yüzde 84’ü tamamlandı.

Haber Merkezi 

Vali Özdemir Çakacak, yapımı hızla devam eden Tarsus Pamukluk Barajı inşaat alanlarında incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Vali Çakacak’a Tarsus Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Ayhan Bayhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Devlet Su İşleri (DSİ) Adana 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ve DSİ 67. Şube İl Müdürü Savaş Arslan da eşlik etti. Vali Çakacak, ilk olarak baraj şantiyesinde DSİ Adana 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’dan şantiyedeki çalışmalar hakkında brifing aldı. Ardından şantiye alanını gezen Vali Özdemir Çakacak; işçilerle birlikte öğle yemeği yedi. İşçilerle yakından ilgilenen ve taleplerini dinleyen Vali Çakacak, Çakırlı köyü yakınlarında devam eden su iletim hattı boru döşeme çalışmalarını da yerinde inceledi ve burada işçilerle bir süre sohbet etti.

Ardından su iletim tüneline geçen Vali Çakacak; tünel çalışmaları ile ilgili brifing aldı ve tünel açma çalışmalarını yerinde izledi. Tünel incelemeleri sonrasında baraj inşaat alanına gelen Vali Özdemir Çakacak ve beraberindekiler DSİ Bölge Müdürü Mevlüt Aydın tarafından verilen brifingin ardından baraj inşaat alanını gezerek yapım çalışmalarını da yerinde inceledi. Baraj inşaat alanındaki incelemelerini tamamlayan Vali Çakacak, incelemeler sonrasında bir takım açıklamalarda bulundu.

 “PROJE YÜZDE 84 ORANINDA TAMAMLANDI”
 Pamukluk Barajı’nın ilimizin en önemli yatırımlarından biri olduğuna dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak, baraj yapımının tamamlanmasıyla birlikte; hem sulama ve içme suyu sağlanması hem de enerji üretimi noktasında projenin Mersin’e çok önemli katkı sağlayacağını kaydetti. Vali Çakacak; “Yaklaşık yüzde 84 oranında tamamlanan projenin bir an önce tamamlanarak faaliyete geçmesi amacıyla çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

Yaklaşık 282 milyon metreküp su depolama hacmi bulunan projenin tamamlanmasıyla birlikte; taşkın koruma amacının yanında; merkez ilçeler ve Tarsus’ta yaklaşık 184 bin dekar arazinin sulanabileceği, Adanalıoğlu, Bahçeli, Dikilitaş, Karacailyas, Kazanlı, Yenitaşkent, Bağcılar, Huzurkent, Dorukkent, Arpaçsakarlar, Yalınayak, Çiftlikköy, Atalar, Bahşiş ve Yeşiltepe mahallelerine içme suyu sağlanacağı ve yılda 68 milyon kilovat saat enerji üretileceği bildirildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA