Eğitimciler göreve iade için hukuk mücadelesi başlattı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eğitimciler göreve iade için hukuk mücadelesi başlattı


 

KESK Mersin bileşenleri, OHAL ile çıkarılan KHK’larla meslekten el çektirilen eğitim emekçilerinin görevlerine iadesi için hukuk mücadelesi başlattı. KESK heyeti kampanyaya destek istemek amacıyla Akdeniz Belediyesi’ni ziyaret etti.

Haber Merkezi

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Mersin Dönem Sözcüsü Kenan Hazar, KHK ile görevinden uzaklaştırılan öğretmenlerden biri olan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, Tüm-Bel Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay ile SES Mersin Şube Eş Başkanı Yılmaz Bozkurt, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk’ü, makamında ziyaret etti. 
Meslekten uzaklaştırılan kamu emekçilerinin görevlerine yeniden iadesi için başlattıkları hukuki mücadeleyi anlatan KESK Mersin Dönem Sözcüsü Kenan Hazar, en son 29 Ekim 2016 tarihinde yayınlanan KHK'ler sonucunda, ülke genelinde 10 bini aşkın öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını hatırlattı. Hazar, görevden ihraç edilen öğretmenlerin de özellikle KESK üyesi eğitim emekçileri olduğunun altını çizdi. 

“EĞİTİM-SEN'İ SUSTURABİLİRSEK, HERKESİ SUSTURABİLİRİZ DİYORLAR”
KESK üyesi eğitim emekçilerinin görevlerinden alınmalarının altında, bilimsel eğitimi, laik cumhuriyeti savunmaları olduğunu ifade eden Kenan Hazar, " Tabi gerekçeleri çoğaltılabiliriz. Geldiğimiz nokta da gerçekten KESK içinde Eğitim -Sen'in ciddi bir ağırlığı, dinamizmi var. Eğitim-Sen'i susturabilirsek, herkesi susturabiliriz diye düşünüyorlar. Tabi biz buna izin vermeyeceğiz. Bu açıdan, Mersin KESK Şubeler Platformu olarak, arkadaşlarımıza nasıl yardımcı olabileceğimizi görüştük, tartıştık. Bir de toplumdaki algıyı kırmamız gerekiyor. Görevden ihraç edilen arkadaşlarımızın, örneğin belediyenin düzenlediği toplantılarda söz alarak neden ihraç edildiklerini anlatabilmeleri gerekiyor. Belediye meclis toplantılarında veya siyasi partilerin düzenlediği toplantılarda bu konuşmalar yapılabilir" dedi. HDP'nin de zor bir süreçten geçtiğini kaydettiği konuşmasında Hazar, "HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin tutuklanması, 6 milyon insanın oyunu almış bir siyasi partinin Meclis dışına itilerek daha büyük bir kaos  yaratmanın, Türkiye için ne kadar büyük bir tehlike olduğunun farkında ve bilincindeyiz. KESK olarak buna da müsaade etmeyeceğimizi, her doğrunun yanında olacağımızı ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.

“MÜCADELEMİZİ HER PLATFORMA TAŞIMAK VE HALKA ANLATMAK İSTİYORUZ”
KHK ile mesleğinden ihraç edilen Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu da konuşmasında, savaşa karşı barışı, demokrasiyi ve eşitliği savundukları için hedef olduklarını ve kendilerine bedel ödettirilmeye çalışıldığını anlattı. İhraçlara karşı Bakanlık ve Valiliklere itiraz dilekçelerini verdiklerini ve Genel Merkez'in de dava açacağını kaydeden Sinan Muşlu, "Bizler, eşitliği, özgürlüğü, barış ve demokrasi mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın da ceza almasının temel sebebi budur; Savaşa karşı barışı savundukları için, grev yaptıkları için, özgürlük, demokrasi ve insan haklarını savundukları için, laik, bilimsel eğitimi savundukları için bu cezaları aldılar, ihraç edildiler. Tabi mücadeleyi büyüteceğiz. Bu açıdan kentimizdeki kurum, kuruluş, siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütleriyle görüşüyoruz. Belediyelerden isteğimiz, düzenlediğiniz geniş katılımlı toplantılarda, halk buluşmalarında, görevden uzaklaştırılan eğitimciler adına temsilci bir arkadaşımıza da söz hakkı vermenizdir. Bizler bu mücadelemizi her platformda paylaşmak ve halklaştırmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Muşlu, görevlerinden ihraç edilen kamu emekçileri için merkezi düzeyde bir dayanışma kampanyası başlattıklarını, bununla ilgili olarak Mezitli ve Yenişehir belediyeleri ile de görüştüklerini dile getirdi. Muşlu, belediyelerin, eğitim veya sağlık alanında dönemlik de olsa yürütecekleri hizmet ve projelere, meslekten uzaklaştırılan emekçileri de dahil etmeleri halinde, hem bu süreci daha kolay atlatabileceklerini hem de halka hizmet vermeye devam edebileceklerini dile getirdi.

“YANINIZDAYIZ, ÇÜNKÜ BİZLER DE BU HUKUKSUZLUĞUN BİR ÖZNESİYİZ”
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Türk de sözlerine, bugün yaşanan sürecin, aslında beklenen bir süreç olduğunu belirterek başladı. Eş Başkan Türk, "Ama aydınlar, demokratlar bu süreçte üzerlerine düşeni yapmalı. Zira HDP ve KESK'in üzerine bu kadar gidilmesi, kararlı mücadele ve dik duruşun sonucudur. Evet, darbeye hepimiz karşıyız. Peki ama örneğin Sinan'ın (Muşlu) FETÖ ile ne alakası olabilir? Bunu düşünmek bile abestir. Devrimci, demokrat sağlık emekçilerinin ne alakası olabilir FETÖ ile? Bunu kime anlatabilirsin, kimi ikna edebilirsin ki? Burada amaç, muhalif bütün sesleri ve kesimleri susturmak, dik duranların iradesini kırmaktır. Hukuk ve adalet mücadelenizde yanınızdayız, sizinleyiz, birlikteyiz. Çünkü bizler de bu haksızlık ve hukuksuzluğun bir öznesiyiz. Bizler irademizi herhalde sokakta bulmadık. İrademize sonuna kadar da sahip çıkacağız" diye konuştu.

Eş Başkan Fazıl Türk, Mersin'de görevden uzaklaştırılan kamu emekçileri için başlatılan dayanışma kampanyasına da imkanlar ölçüsünde destek vereceklerini, Akdeniz Belediyesi olarak üzerlerine düşen ne görev ve sorumluluk varsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Fazıl Türk, Mezitli ve Yenişehir belediye başkanları ile iletişime geçerek görüşeceklerini ve bu konuda yapılabilecek ne varsa tartışacaklarını da sözlerine ekledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA