PLAKA CEZASINA DİKKAT! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PLAKA CEZASINA DİKKAT!


 

Mersin Şoförler Odası uyardı: “Plakası uygun olmayan araçlara ve izinsiz plaka basanlara büyük cezalar uygulanmaya başlandı”

Haber Merkezi

Ekim ayında yayınlanan, ‘676 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’ ile sahte plaka kullanımı konusunda önemli değişikliklere gidildi. 
Genelgeyi değerlendiren Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, tüm araç sahiplerinin kurallara uymasını, aksi takdirde büyük cezalar ödemekle karşı karşıya kalınacağını açıkladı. Son dönemde artan sahte plaka, uygunsuz plaka ve değişik ölçülerde plaka kullanımından dolayı artan şikâyetler üzerine yeni düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Sarı, “Son yayınlanan KHK ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda önemli değişiklikler yapıldı. Uzun bir süredir plaka konusunda yoğun şikâyetler alınıyordu. Yeni düzenleme ile birçok aksaklığın ortadan kalkacağını bekliyoruz. Artık kimse kafasına göre, plaka basamayacak ve yönetmelikte belirtilen ölçülerin dışına çıkamayacaktır” dedi.

“ARAÇ TESCİL BELGESİ VE TESCİL PLAKASININ, ARAÇ ÜZERİNDE BULUNDURULMASI ZORUNLU”
Yapılan değişikliklere ilişkin de bilgiler veren Başkan Veysel Sarı, “Araç tescil belgesi ve tescil plakasının, araç üzerinde uygun durumda bulundurulması zorunludur. Araç tescil belgesini araçta bulundurmayan veya tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 92 TL idari para cezası verilecek. Araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka uygun yere takılıncaya kadar araç trafikten men edilecek. Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 412 TL idari para cezası verecek. Plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanınıyor. Bu süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenler hakkında 844 TL idari para cezası verilecek ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilecek. Tescilli aracı plakasız kullanan sürücüye bin 698 Türk Lirası idari para cezası verilecek ve tescil plakası takılıncaya kadar araç trafikten men edilecek. Başka bir araca tescilli veya sahte plakayı takan veya kullananlara 5 bin TL idari para cezası verilecek ve araç trafikten men edilecek. Ayrıca bu kişiler resmi belgede sahtecilik hükümlerine göre cezalandırılacak” diye konuştu. 
Sahte plaka basanların, hatta internette açık açık reklam yapanlara da büyük oranda cezaların geldiğini dile getiren Sarı, “Basılı kâğıtlar ve tescil plakalarının yetkilendirilenler dışında basımını veya dağıtımını yapanlara 10 bin TL idari para cezası kesilecek. Ayrıca bu kişiler resmi belgede sahtecilik hükümlerine göre cezalandırılacak. Vatandaşlarımızın cezaya maruz kalmamaları için gerekli hassasiyeti göstermeleri ve ihtiyaç duymaları halinde plakalarını federasyon tarafından yetkilendirilen şoförler odası plaka atölyelerinde bastırmaları da yararlarına olacaktır” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA