YABANCI TABELAYA CEZA YAĞIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YABANCI TABELAYA CEZA YAĞIYOR


 

Mersin’de yabancı tabelalara karşı harekete geçen zabıta, yazdığı cezalar ile yaklaşık 200 işletmenin tabelası değiştirildi.

Haber Merkezi

Mersin’de halkın en çok şikâyet ettiği konulardan biri haline gelen ve özellikle de Arapça olarak sayısı artan yabancı tabela kirliliğine karşı zabıta nihayet ceza uygulayarak caydırıcılık önlemleri almaya başladı. 
Özellikle kent genelinde Suriyeli vatandaşların sayılarının artması ve işletme sahibi olmalarıyla beraber kentin bazı bölgelerinde Arapça tabelaların sayılarının artması konusunda vatandaşlardan gelen şikâyet ve talepler üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri kolları sıvadı. Özellikle yabancı tabela kullanımının yoğun olarak görüldüğü Akdeniz İlçesi Silifke Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Kuvayı Milliye Caddesi ve Çakmak Caddesi’nde çalışmalarını yoğunlaştıran Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin çalışmaları vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyor.
Bilindiği gibi Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 22.07.2016 tarih ve 727 sayılı kararı ile Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği 6. Bölüm, Madde 8’de belirtildiği üzere “Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ya da patent sahibi olan işyerleri ile konsolosluk gibi resmi kurumların haricindeki yerlerin tanıtıcı levhaları ile camekanları Türkçe olması zaruridir.”  
Mersin Büyükşehir Belediyesi İlan Reklam Uygulama Yönetmeliği’nin 6. Maddesi’nin 29. Bendi’nde yer alan “Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan alanlarda tabelaların tamamı ülkemizde kullanılan harflere uygun ve Türkçe olmak zorundadır. Ancak uluslararası firmalar ile tescilli markalara ait tabelalar bu tanımın dışındadır. Bunun haricindeki tüm bilgiler Türkçe olmak zorundadır” ibaresi ile işletme sahiplerine tabelaların Türkçe kullanılması zorunluluğunu hatırlatarak, 15 günlük süre ile gerekli ihtar yapılıyor. Süre sonunda uyarıyı dikkate almayan işletmelerin tabelaları Zabıta ekiplerince sökülüyor.
Dilimizi korumak ve Türkçenin yapısını bozan tabela kullanımının önüne geçmek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin kent genelinde yabancı tabela kullanımı ile ilgili başlattığı çalışmalar sonuç vermeye başladı. Bir ay kadar kısa bir süre içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yaklaşık 200 işletmenin tabelası değiştirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA