Üreticinin gözü desteklerde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üreticinin gözü desteklerde!


 

Maliyetleri günden güne artan ve bozulan iklim dengesi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren küçükbaş hayvan üreticilerinin gözü, bakanlıkça sağlanan ıslah ve çoban desteğinde! Mersin Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, desteklerin Aralık ayı sonuna kadar ödenmesinin planlandığın

Mehmet Nabi Batuk 

Önemli bir potansiyele sahip olmasına karşın sektöre gereken önemin verilmemesi nedeniyle günden güne kan kaybeden hayvancılık sektörü, destekler ile ayakta kalmaya çalışıyor. 
Hayvan üreticileri; havaların soğumasıyla yaylalardan Silifke, Erdemli, Anamur ve Aydıncık gibi rakımın düşük olduğu bölgelere göçe başladı. Hayvanların kışı geçireceği ağılları ve yemliklerin yapımı da tüm hızıyla sürürken hazırlık sürecini değerlendiren Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, gözlerin desteklerde olduğunu söyledi. 

“YAYLALARDAKİ KURAKLIK MERALARIN VERİMİNİ DÜŞÜRDÜ”
Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle hazırlıkların tam gaz devam ettiğini söyleyen Akdoğan, yaylalarda yaşanan kuraklık nedeniyle meralardaki verimin düştüğünü vurgulayarak, “Önümüzde bir kış var. Oldukça kurak bir yıl geçirdik. İnşallah bu yıl hava bol yağışlı geçer. Çünkü meralarımızın verimi oldukça düştü. Ama yine de ümitsiz değiliz. Şuan için üreticilerimiz kış hazırlığında aşağılara rakımı düşük olan yerlere göç ediyorlar. Bugünler oldukça meşakkatli ağıl yapımı ve hayvanların kışlık yem ihtiyacını giderebilecek olan yemlikler yapılıyor. Yemler tedarik ediliyor. Yorucu bir süreç içerisindeyiz” dedi.

ISLAH ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Birlik olarak geçmişte başlattıkları ıslah ve destek projelerine de değinen Akdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından üreticilere verilecek maddi destek işlemlerinin Aralık ayının sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti. Başkan Akdoğan “Mersin’de İvesi Koyun ve Toroslara özgü yöresel bir ırkımız olan Kıl Keçisi ıslah çalışmalarına devam ediyoruz. Birde bizim Güney Karaman Koyunu var. Karakoyun diyoruz. Onların ıslah çalışmalarına da devam ediyoruz” diye konuştu. 

GEÇEN YIL 20 MİLYON TL OLAN DESTEK BU YIL ARTTI
Birlik olarak her zaman üreticinin yanında olma çabasında olduklarını dile getiren Başkanı Mehmet Akdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bizim bölgemizde yaklaşık 6 bin 500 üyemize geçen yıl yaklaşık olarak 20 milyon TL miktarında bir destekleme sağlamıştık. Tarım bakanı Mersin’e geldiği zaman verdiği müjdeyle bu yıl bu destek miktarı biraz daha arttı. Hayvan başı 25 TL verilecek. Zaten bugünlerde de onun müracaat zamanı destekleme işlemleri ile uğraşıyoruz. Bu ayın sonu itibariyle de destekleme işlemlerini bitirmiş olacağız. Onun arkasından Aralık ayında çoban desteği başvuruları başlayacak. Bunda da devletin imkânları çerçevesinde olmak üzere yılda bir kereye mahsus 250 baş hayvanı olana 5 bin TL Sosyal Güvenlik Pirim Desteği altında bir destekleme daha vereceğiz. Mersin’de üreticilerimizi mağdur etmedik. Desteklerden en iyi şekilde yararlanıyorlar”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA