Akdeniz’e destek ve dayanışma ziyareti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’e destek ve dayanışma ziyareti


 

SYKP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Ahmet Kaya;, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk’ü ziyaret etti.

SYKP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Ahmet Kaya;, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk'ü ziyaret ederek, aralarında HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu milletvekillerinin tutuklanmasına ve HDP'li belediyelere kayyum atanmasına karşı dayanışma ve destek duygularını dile getirdiler. 

Haber Merkezi

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Başkanları Hatimoğulları ve Kaya'nın yanı sıra, SYKP MYK üyesi Sandra Nalbant, PM üyesi Mustaga Göğüş, SYKP İl Başkanı Fırat Alper Gedik, HDP Yenişehir yöneticisi Şakir Çakar ile DİSK yöneticisi Vakkas Kılınç da katıldı. Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih ve Ülfiye Özcan ile Belediye Meclis üyeleri Ayşe Aydoğan ve Canan Yüce de SYKP'li heyeti karşıladı. 

“AMAÇ, BASKIN BİR SEÇİMDE HDP'Yİ BARAJ ALTINDA BIRAKMAK”
SYKP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da konuşmasında, HDP'ye yönelik operasyon, gözaltı ve tutuklamaların yoğunlaşmasının sebebinin, HDP'nin, Türkiye'de şu anda en örgütlü güç olmasından kaynaklı olduğunu ifade etti. "İlk olarak belediyelere kayyum atayarak bu alanı daraltmaya çalışıyorlar" diyen Hatimoğulları, "Çünkü belediyeler, sonuçta halkla doğrudan bağ kuran en önemli unsurdur. Belediyelerin o gücünü alınca da bir halkın, onu zayıflatmaya dönük tamamen operasyon yapıyorlar. En son eş genel başkanlar ve milletvekillerine yapılan operasyonlar ise hiçbir hakka ve hukuka dayanmıyor. Kuvvetle muhtemeldir ki bir baskın seçimle HDP'yi baraj altında bırakmayı hedefliyorlar. Ama nihayetinde Türkiye'de yaşayan halklar, inanç grupları, ezilenler, emekçiler, kadınlar, gençler olarak HDP hepimizin partisi. HDP, hepimizin güçlerinin bileşkesine dönüşmüştü. Dolayısıyla HDP'ye yapılan operasyonları hepimize yapılmış olarak addediyoruz. Güçlerimizi birleştirmek dışında başka bir seçeneğimiz yok. Bu anlamda geniş demokrasi cephelerinin, birleşik demokrasi cephelerinin çok büyük önemi var" şeklinde konuştu. 

OHAL'in, 1980'lerin sıkıyönetimi uygulamasının muadili olduğunu sözlerine ekleyen Hatimoğulları, "Kürt siyasi hareketine ve siyasetçilerine dönük operasyon ve tutuklamaların yanı sıra; sendikalarımıza, sivil toplum örgütleri ve basına yönelik çok büyük baskılar da yaşanıyor. Özellikle KESK'li emekçilere yönelik işten atmalar aralıksız sürüyor. İrili ufaklı tüm güçlerimizi birleştirerek baskılara karşı ortak duruş sergilemekten başka bir seçeneğimiz yok" dedi.

SYKP Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya da konuşmasında; HDP'nin halkların ve farklılıkların birleştirici gücünü gören iktidar hükümetinin, bu gücü gözaltılar, tutuklamalar ve baskılarla engellemeye çalıştığını anlattı. 

FAZIL TÜRK: “BENDEN SONRASI TUFAN ANLAYIŞI, ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR”
Destek ziyaretlerinden dolayı SYKP'li heyete teşekkür eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, HDP'li belediyelere kayyumlar atayan hükümetin hedefinde, şimdi de HDP'li milletvekilleri olduğunu ifade etti. Hangi partiden olursa olsun, milletvekillerinin tutuksuz yargılanması gerektiğini vurgulayan Eş Başkan Türk, " HDP Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş ile milletvekillerini, 'ifadeleriniz var' deyip zorla gözaltına aldınız. Madem gözaltı gerekçesi ifade vermemeleriydi, ifadelerini aldıktan sonra serbest bıraksaydınız. Yangından mal kaçırır gibi bir gecede Eş Genel Başkanları ve milletvekillerini gözaltına aldınız ve tutukladınız. Yargılama da sonuçlanmış, bitmiş değil. Savcıların talimat beklediği ve bir yerden aynı anda düğmeye basıldığı çok belli. Bunu kendileri de zaten gizlemiyor. Böyle bir hukuk, böyle bir yargılama anlayışı yok... Olay tamamen siyasidir. HDP'nin; halkları, ezilenleri, mazlumları birleştirici gücünü 7 Haziran'da gördüler. Şimdi bunu engellemeye çalışıyorlar. Fakat ben inanıyorum ki duyarlı halkımızın, demokrat aydın, yazar ve gazetecilerin, bu hukuksuzluğa ve haksızlığa tepkisi en kısa sürede güçlenecek, demokrasi ve adalet mücadelesi büyüyecektir. Önümüzdeki seçimlere hile karışmazsa halk tepkisini ortaya koyacaktır. Ülkemiz bunları hak etmiyor. Yaşanan bunca acı, ne ülkenin ne de halkın yararına değildir. Benden sonrası tufan zihniyeti, ülkeyi felakete sürüklüyor. Çok geç olmadan bunun görülmesi gerekiyor" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından SYKP Eş Genel Başkanları ve partili heyet üyeleri, HDP Mersin İl Başkanlığı'nı da ziyaret edeceklerini belirterek belediyeyi ziyaretlerini sonlandırdı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA