Sendikalar endişeli! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sendikalar endişeli!


 

Türkiye’de doğu ve güneydoğu illerindeki belediyelere yönelik kayyum atamaları sürürken Mersin’in merkez ilçesi Akdeniz’de de belediyeye kayyum atanması endişesi yaşanıyor.

SONER AYDIN

Türkiye’de doğu ve güneydoğu illerindeki belediyelere yönelik kayyum atamalarının ardından Mersin’de Akdeniz Belediyesi’nde kayyum endişesi yaşanıyor. Günlerdir müfettişlerin incelemesi altında olan Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atanacağı konuşulurken, örgütlü sendikalar kaygılarını dile getirdi. Belediyelere atanan kayyumları değerlendiren Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay, kayyumların, işçilerin sendikal örgütlülüğün ve toplum iş sözleşmesi hakkında yönelik vurulmuş bir darbe olduğunu dile getirdi. 

“SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜĞE DARBEDİR”
Kamuda en yüksek sendikal örgütlülüğün yerel yönetim işkollarında olduğunu kaydeden Özbay, “Kayyum işkolumdaki işçi ve memurların sendikal örgütlülüğüne, kazanımlarına ve toplu sözleşme hakkına yönelik de bir darbedir. Kayyum atanan belediyelere çalışma hayatı, bir kapıkulu emir komuta zincirine teslim edilmiştir. Bu yaklaşım bir karşı koyuş yaşanmaz ise, ülkemizdeki tüm emekçiler ve özelde belediye çalışanları için bir sıkıyönetim rejiminin habercisi olacaktır” diye konuştu. 

“HALK İRADESİNE DARBE”
Belediyelere yönelik kayyum atamalarını halk iradesine vurulmuş bir darbe olarak değerlendiren Özbay, “Gelir ve giderlerini halka ilan eden belediyelere kayyum atamak, asıl bundan sonraki süreçlerde belediyenin kayyum yandaşlarına peşkes çekileceği anlamına gelmektedir. Merkezi hükümetin ve onların anlayışındaki belediyelerin anlayışı ise yaşanabilir alanları tüketmek, TOKİ, kentsel dönüşüm, AVM yoluyla halk için değil kent için yönetmektir. 11 Eylül günü bölge belediyelerini kuşatarak, belediye başkanlarını seçimle kazandığı görevinden alıp yerine atama yapanların yarın neler yapacaklarını tahmin etmek zor olmasa gerek. Yıllardır seçimle alınmayan bütün belediyeler sadece HDP’li değil CHP’li, MHP’li hatta uygulamalara karşı gelen AKP’li belediyeler dahi aynı darbeye açıktır” dedi.

“HERKES İÇİN TAM DEMOKRASİ”
Kayyumun demokratik, özgür, katılımcı, halkçı yerel yönetimlerin yerine gerici rantçı yerel yönetim kurmanın darbesi olduğunu öne süren Özbay, “Kayyumcu belediye yönetimlerinin, belediye gelirlerini kadınlara, çocuklar, gençler, engelliler, çevre, kent ve yoksul emekçiler için kullanmayacağı açıktır. Halka hesap verme sorumluluğu dahi olmayanlar taşeron ve müteahhitlerle yönettikleri belediyeyi rant için kullanacak, yağmalayacak, merkezi iktidarın gerici politikalarını buradan da bir kez daha sürdürecektir. Her yer de, herkes için tam demokrasi diyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA