Toplum liderleri geliyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toplum liderleri geliyor


 

Bilgi birikimini geleceğe aktarmak için gençlere yönelik çalışmalarını sürdüren Mersin Rotary Kulübü, Mersin Üniversitesi öğrencilerine “Toplum Liderleri Projesi”ni anlattı.

Haber Merkezi

Mersin Rotary Kulübü’nün, Mersin Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği “10. Toplum Liderleri Geliyor Ufuk Geliştirme ve Liderlik Eğitimi”nin ikincisi başladı. 5 Kasım -17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek program kapsamında Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda Proje Tanıtım Toplantısı düzenlerdi. Toplantıya; kursiyerler, proje sorumluları ve akademisyenler katıldı. 

‘GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÖĞRETMENLER’’
Proje ile ilgili olarak çeşitli bilgiler veren Mersin Rotary Kulübü Başkanı Cem Bucuge salondaki öğretmen adaylarına geçmişin teslim edildiği geleceğin teminatı olduklarını hatırlatarak Rotary’nin nasıl ortaya çıktığı ve amaçlarının neler olduğu konusunda açıklama yaptı. Bucuge; “Sevgili gençler geçmişimizi teslim edeceğimiz, Geleceğimizin teminatları Öğretmenler, Biz geçmişimizi yaşadık bir birikimimiz oldu” dedi.

“DİŞLİ ÇARKLARI BİRBİRİNE DEĞMEZSE DÖNMEZ”
Daha sonra sözlerine dişli çarklarından örnekler vererek Rotary’nin amaçlarından bahsetti; “Bunu aktarabilmemiz için dişli çark birbirine değmezse dönemez. Teker hareket almaz. Motora enerji gelmezse dişli çark dönmediği sürece ilerleyemeyiz. Rotaryler olarak ilerleme için bilgi birikimimizi geleceğe aktaracak en önemli kişiler sizlersiniz diye düşünüyoruz. Geleceğimizi siz oluşturacaksınız, bizim için çok kıymetlisiniz, çünkü şu anda bireysiniz ama her birinizi yarın otuzar kırkar ellişer kişilik sınıfları olacak ve her biriniz otuz kırk öğrenciye temas edeceksiniz beraberinde belki içlerinden bir tanesi dünyayı değiştirecek”.

“ŞEHİT ÖMER HALİS DEMİR’İ DE BİR ÖĞRETMEN YETİŞTİRDİ”
15 Temmuz Darbe Girişiminde Tuğamiral Semih Terziyi alnından vurarak Şehit olan Ömer Halis Demir’i, Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet’inde birer öğretmeni olduğunu hatırlatarak sözlerini sürdüren Bucuge, “Ülkemizin geleceğini değiştirecek 15 Temmuzdaki Şehit Ömer Halis Demir gibi onu da bir öğretmen yetiştirdi yada Mustafa Kemal Atatürk gibi veya Fatih Sultan Mehmet gibi hepsinin birer hocası vardı. Hepsinin birer öğretmeni vardı. Ne kadar anlamlı bir mesleğiniz var ki gelecekte dünyayı veya ülkemizi değiştirebilecek yada insanlığa faydası olabilecek belki bir aşıyı bulabilecek, kanser aşısını bulabilecek bir öğrenciyi sizler yetiştireceksiniz. Bizim için çok kıymetlisiniz onun için buradayız.

“BİZLER KİMİZ?”
Sözlerinin sonunda ilk Rotaryen Kulübü’nün kimler tarafından nasıl ortaya çıktığını da anlatan Bucuge şunları söyledi;’ “Bizler kimiz? Biz Rotaryenlerin ilk kurucusu Paul Harris olan bundan 112 yıl önce Amerika Birleşik Devletlerinde bir avukat. Başka bir şehre gidiyor davaya giriyor. Davaya girdikten sonra dava ertesi gün yoluna devam edecek. Akşam yemeğini yiyor. Cebinde parası var. Kariyer yapmış, İyide bir avukat. Ama yemeğini yalnız yiyor ve tek başına duruyor. Sıkılıyor, bir şey paylaşamıyor. ‘Ben sıkıldım ama benden başka meslek insanı yok mu?’ diyor ve aklına Rotary Projesi geliyor. Tekrardan kendi şehrine döndüğünde ilk Rotary kulübünü kuruyor, beraberinde ikinci kulübü de mahkeme davasına gittiği şehirde kuruyor. Burada iki tane kardeş kulüp kurarak meslek ve iş adamlarının birbirleriyle iletişimi, dostluklarını, gelişimlerini, sağlayacak projeleri ortaya koymaya başlıyor”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA