MERSİNLİ EN ÇOK SAĞLIĞA PARA HARCIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ EN ÇOK SAĞLIĞA PARA HARCIYOR!


 

Türkiye’de hanelerin en düşük payı ayırdıkları harcama grupları, eğitim, sağlık ve eğlence olurken, Çukurovalıların en fazla harcamayı sağlığa yaptığı ortaya çıktı!

Hediye EROĞLU

Türkiye İstatistik Kurumu’nun, Hane Halkı Bütçe Araştırması’nın 2013, 2014 ve 2015 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarından elde edilen bilgilere göre, Çukurovalılar, halkı en fazla harcamayı sağlığa yapıyor!
Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye’deki toplam tüketim harcamalarının yüzde 25,3'ü İstanbul’da oturan hane halkları tarafından gerçekleştiriliyor. İkinci sırada yüzde 14,6 ile Ege Bölgesi yer alırken, bunu izleyen Akdeniz Bölgesi’nin payı yüzde 12,2. Ülkemizdeki toplam hane halkı tüketim harcamalarının yüzde 3’ü ise Ortadoğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleştiriliyor. Türkiye’deki toplam hane halkı tüketim harcamalarında en düşük payı yüzde 1,7 ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi olurken, bu bölgeyi yüzde 3 oranıyla Doğu Karadeniz ve Van ilinin içinde yer aldığı Ortadoğu Anadolu Bölgeleri izliyor. 
Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 29,8 oranıyla İstanbul olurken, en düşük payı ayıran bölgeler yüzde 21,2 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt), yüzde 21,5 ile TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) ve yüzde 21,6 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis Hakkâri) bölgeleri olarak karşımıza çıkıyor. 
Tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içecek harcaması payının en yüksek olduğu bölge yüzde 30,9 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) iken, bunu yüzde 29,9 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis Hakkâri) bölgesi olurken, ulaştırma harcamalarını en yüksek payı yüzde 22,5 ile TR52 Konya, Karaman bölgeleri yapıyor.
Tüketim harcamaları içinde eğitim harcamalarına en yüksek payı yüzde 3,3 ile TR51 Ankara ayırırken, eğitim harcamalarına en düşük payları ayıran bölgeler ise sırasıyla yüzde 0,6 ile TR22 Balıkesir, Çanakkale ile yüzde 0,9 ile TRC2 Şanlıurfa, Diyarbakır ve TRB2 (Van, Muş, Bitlis Hakkâri) oluyor. 
Sağlık harcamalarına ise en yüksek payı yüzde 2,5 ile TR61 Antalya, Isparta, Burdur ve yüzde 2,4 ile TR62 Adana, Mersin bölgeleri ayırıyor. En düşük payı yüzde ise 0,9 ile TRA1 Erzurum, Erzincan, Bayburt Bölgesi ayırıyor. 
Hanelerin en düşük payı ayırdıkları harcama grupları ise, yüzde 0,9 ile eğitim, yüzde 1,6 ile sağlık ve yüzde 2 ile eğlence ve kültür harcamaları oldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA