“OPERASYON BİTENE KADAR ALANLARDAYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OPERASYON BİTENE KADAR ALANLARDAYIZ”


 

CHP Mersin İl Başkanlığı’nın Cumhuriyet Gazetesi Yöneticileri ve yazarlarının gözaltına alınmasını protesto etmek için başlattığı gazete okuma eylemi meslek örgütlerinin katılımıyla 4. gününde devam ediyor.

Mehmet Nabi Batuk

Cumhuriyet Gazetesi’nin yönetici ve yazarlarının evlerinin aranarak gözaltına alınmasına yönelik tepkiler tüm ülkede olduğu gibi Mersin’de de 4. gününde devam ediyor. CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda sürdürülen gazete okuma eyleminde partililer Cumhuriyet gazetesini okuyarak durumu protesto ediyor. 
Burada partililer adına konuşan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Cumhuriyet Gazetesi’nin FETÖ Terör Örgütü’ne karşı mücadele ettiğinin altını çizdi. Özyiğit, “Cumhuriyet Gazetesi, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana her dönem halka doğruları aktarmak için çalıştı. Gazeteciliğin temel taşı Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik bu kumpasın bir an önce bitirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

“HABER ALMA HAKKIMIZA SALDIRI”
Cumhuriyet Gazetesine yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonu gazetemize değerlendiren Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan ise gazeteye yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sona erene kadar protesto eylemlerini sürdüreceklerini iletti. Gazeteye yapılan operasyonun, kişinin haber alma hakkına yönelik yapılan bir saldırı olarak gördüklerini  ifade ederek “Bu operasyon doğru habere ulaşabilmeye engel oluyor. Basın özgürlüğünü savunmak için buradayız. Bir hekim olarak basın özgür olmazsa bizde özgür değiliz. Hiçbirimiz Özgür değiliz. Ben sonuna kadar Cumhuriyet Gazetesi’nin özelinde tüm basının özgür olabilmesi için alanlardayız” diye konuştu. 
Cumhuriyet Gazetesi’nin son sayısında yayınlanan haberleri tek tek okuyan partililer ardından eylemlerini sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA