TARIMSAL İLAÇLAR REÇETESİZ SATILMAMALI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARIMSAL İLAÇLAR REÇETESİZ SATILMAMALI!


 

Bitki koruma ürünlerinin reçetesiz satılmaması gerektiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarsus İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, “Gerek tarımsal üretimde, gerek zirai ilaç kullanımı gerekse tarımsal üretimin sağlıklı işleyişi konusunda aksaklıkların yaşanmaması için hepimiz çok dikkatli davranmalıyı

FATMA CANTEKİN DOĞAN

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarsus ilçe Müdürlüğü, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından 2016 yılı Bitki Koruma Ürünleri Bayi Toplantısı'nın ikincisi yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarsus İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bitki koruma ürünlerinin kayıtlarının tutulması ve izlenmesi kapsamındaki uygulamaların sağlıklı olarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Tarsus'un Türkiye’nin en önemli tarım havzalarından birisi olduğunu belirten Hayri Erdoğan, Tarsus’ta bir milyon dekar alanın üzerinde bir alanda tarım yapıldığını ve Tarsus’un, Adana ve Mersin’in tarım ürünleri potansiyelinin yüzde 30’unu karşıladığını ifade etti. Bitki koruma ürünlerinin reçetesiz satılmaması gerektiğini belirten Erdoğan, “Tarsus'ta gerek tarımsal üretimde, gerek zirai ilaç kullanımı gerekse tarımsal üretimin sağlıklı işleyişi konusunda aksaklıkların yaşanmaması için hepimiz çok dikkatli davranmalıyız.” dedi.

TARSUS, SANAYİYE DAYALI TESİSLER İSTİYOR
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak da, 137 yıllık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın tarihinde ilk kez bir ziraatçının başkan olduğunu belirterek, “Tarsus’umuzda 140 çeşit tarım ürününden sanayiye dayalı tesislerin kurulması gerektiğine inanıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ziraat Odası gibi çalışıyoruz. Tarsus’ta tarımın ve sanayinin gelişmesi için yoğun çaba içindeyiz” dedi. Tarsus’a Gıda Sanayi İhtisas Bölgesi kurulması konusunda çok büyük mesafe kat edildiğini vurgulayan Koçak, “Bunun Bakanlıktan olurunu aldık. Tarım ürünlerinin sanayide değerlendirilmesini sağlayacağız. Önümüzdeki günlerde ÇED raporlarını alacağız. Bunun dışında Tarsus’a Tarım İhtisas Seracılık Bölgesi kurulması çalışmamız var. Bununla ilgili çalışmalar geliştikçe duyurularını yaparak, talepleri alacağız. Ayrıca Mersin’e kurulacak olan Tarım Teknopark’ını lokasyon olarak Tarsus’a aldıracağız” diye konuştu.

“YETERİ KADAR İLAÇ YOK”
Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu ise konuşmasında, 1995 yılından bu yana zirai ilaç bayiliği ve çiftçilik yaptığını belirterek, “Biz hem çiftçilerimizin, hem de zirai ilaç bayilerimizin sorunlarını ve çözüm yollarını biliyoruz. Bizden öncekilerden sorunları çözmeleri için yakınıyorduk, şimdi ise bizler bu sorunların çözülmesi için tüm kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yaparak sorunların çözümü için çalışıyoruz. Çözüm yolları konusunda işbirliği çok önemlidir. Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Odası ile işbirliği halindeyiz. Özellikle Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yaparak bayilerimizin sorunlarının çözümüne yönelik çok ciddi projeler geliştiriyoruz. Bu projeleri mutlaka hayata geçireceğiz. Bakanlığın zirai ilaçta reçete zorunluluğunu getirmesi çok olumlu, ancak reçeteye yazacak gerektiği kadar ilaç yoktur. Bunun da çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” eklinde konuştu.
Toplantıda Mersin İl Tarım Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Tuncer Aydın konuya ilişkin bir sunum yaptı. Toplantıya Tarsus'ta faaliyet gösteren zirai ilaç bayilerinin yanı sıra Çamlıyayla ilçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Yıldız katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA