MERSİN’DE İZİNSİZ TOPLANTI VE YÜRÜYÜŞ YASAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE İZİNSİZ TOPLANTI VE YÜRÜYÜŞ YASAK!


 

Mersin Valiliği, terör örgütlerinin toplantı ve gösteri yürüyüşlerini istismar ettiklerini belirterek, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla açık alanlarda yapılacak her türlü toplantı, yürüyüş ve basın açıklaması ile oyun, temsil gibi gösterileri izne bağladı.

Haber Merkezi

Mersin’de cadde, meydan ve sokaklarda gerçekleştirilen toplantı ve gösteri yürüyüşleri artık izinsiz yapılamayacak. Mersin Valiliği, terör örgütlerinin toplantı ve gösteri yürüyüşlerini istismar ettiklerini belirterek, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla açık alanlarda yapılacak her türlü toplantı, yürüyüş ve basın açıklaması ile oyun, temsil gibi gösterileri izne bağladı. 
Mersin Valiliği Olağanüstü Hal Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, terör örgütlerinin, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne kasteden eylemlerini çok farklı yol ve yöntemlere başvurarak sürdürdüklerine dikkat çekildi. Terör örgütlerinin, insanların özellikle toplu olarak bulundukları açık ve kapalı alanlarda toplantı, gösteri yürüyüşleri ve benzeri faaliyetlerde eylem arayışlarında bulunduklarına işaret edilen açıklamada, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşleri gibi temel hak ve hürriyetlerinin istismar edildiği belirtildi.
Açıklamada, “Bu nedenle can ve mal güvenliğinin sağlanması, kamu düzeninin ve esenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla Mersin il sınırları içinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yol, meydan, cadde, sokak, park gibi umuma açık alanlarda yapılacak her türlü toplantı, gösteri yürüyüşleri ve basın açıklamaları ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu’nun ek 1’inci maddesi kapsamında umuma açık alanlarda düzenlenecek oyun, temsil ve çeşitli şekillerdeki gösteriler, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11’inci maddesinin verdiği yetkiye istinaden 5442 sayılı kanunun 11’inci maddesine göre önceden izin alınarak gerçekleştirilecektir” denildi.
İzin alınan faaliyetlerin istismar edilmeden amacına ve ilgili mevzuatına uygun olarak gerçekleştirilmesinin kolluk birimlerince takip edileceği ifade edilen açıklamada, söz konusu emirlere uyulmaması halinde OHAL Kanunu’nun 25’inci maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66’ncı maddesi çerçevesinde adli ve idari işlem yapılacağı bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA