MERSİN BAROSU’NDAN NİHAYET SES ÇIKTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BAROSU’NDAN NİHAYET SES ÇIKTI!


 

OHAL kapsamında çıkan kanun hükmünde kararnamelere sessiz kalan Mersin Barosu, 675 ve 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde avukatlık mesleğini ve savunma hakkını önemli ölçüde kısıtlayan düzenlemelere tepki gösterdi.

Haber Merkezi

Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevden almaların tavan yaptığı, Cumhuriyet Gazetesi’ne operasyon yapıldığı şu günlerde sessizliği ile tepki toplayan Mersin Barosu, nihayet sessizliğini bozdu!
Mersin Barosu Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama ile Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyona değinilmezken, 675 ve 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde avukatlık mesleğini ve savunma hakkını önemli ölçüde kısıtlayan düzenlemelere tepki gösterildi. 

“OHAL GEÇİCİ BİR USULDÜR!”
Açıklamada; “Mersin Barosu Başkanlığı olarak 15 Temmuz’ da ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kast eden, demokratik rejimi ve devleti yıkmaya yönelik olarak düzenlenen hain darbe girişimini lanetlediğimizi, demokratik rejime karşı yapılan bütün darbe girişimi ve tüm terör saldırılarına karşı olduğumuzu, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunduğumuzu bir kez daha beyan ederiz.
Darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal, devletin darbe tehlikesini bastırmaya yönelik olarak başvurduğu, hukuk devletlerinde istisnai ve geçici bir yönetim usulüdür.  
15 Temmuz sonrası OHAL kapsamında 10 adet KHK yürürlüğe girmiştir. Son yürürlüğe giren 675 ve 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Avukatlık Mesleğini ve savunma hakkını önemli ölçüde kısıtlayan düzenlemeler getirilmiştir. 

“AVUKATSIZ YARGILAMA ADİL OLMAZ!”
Hukukun evrensel ilkelerinden olan, olmazsa olmaz savunma hakkının ihlali, adil yargılanma ilkesini de zedeleyecek, yargılamanın savunma ayağına ve avukatlık mesleğinin işlerliğine zarar verecektir. Avukatsız ve savunmasız bir yargılamanın adil olmayacağı aşikardır. Suçtan bağımsız olarak herkesin savunma hakkı kutsal olup, savunma hakkı ihlal edilmeden adil yargılanma sonunda, suçlunun ve suçsuzun ayrılarak, suçu sabit görülenlerin cezalandırılması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Suçluyu ve suçsuzu ayırmak, savunma hakkı ve adil yargılanma hakkı ilkelerine titizlikle uymak hukuk devleti ilkesinin gereğidir. 
Bu kapsamda, OHAL nedeniyle çıkarılan 675 ve 676 Sayılı KHK ile düzenlenen ve savunma hakkını, adil yargılanma hakkını, insan hakları ilkelerini ve Anayasamızı ihlal eden hükümlerin hukuk devleti ilkesine uygun olarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini ve avukatsız bir savunmanın yapılamayacağını kamuoyuna saygı ile duyururuz” denildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA