DARISEKİSİ MAHALLESİ KARANTİNA ALTINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DARISEKİSİ MAHALLESİ KARANTİNA ALTINDA!


 

Mersin’in merkez Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Mahallesi, kuduz şüphesi nedeniyle karantina altına alındı. Mahalledeki kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapıldı.

SONER AYDIN

Mersin’de Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Mahallesi’nde kuduz tedirginliği yaşanıyor. Bir köpeğin, mahalleye gelen tilkiyi öldürmesi üzerine mahalle 1 haftadır karantina altında tutuluyor. 
Olayla ilgili görüştüğümüz Mahalle muhtarı Nasip Küpeli’nin verdiği bilgiye göre; geçtiğimiz Cuma günü mahalleye gelen tilki, mahalledeki bir köpek tarafından öldürüldü. Muhtar Küpeli, tilki ile boğuşan ve yaralanan köpeğin sahibinin olayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bildirmesi ve öldürülen tilkiden alınan örneklerde kuduz hastalığı tespit edilmesinin üzerine mahallenin karantinaya alındığı bilgisini verdi. Kuduz hastalığının köpekten mahalledeki diğer hayvanlara da bulaşmış olabileceğini belirten Muhtar Küpeli, “Şuan vatandaşlarımızda bir sıkıntı yok. Köydeki diğer hayvanlara da kuduz aşısı yapıldı. Yetkililer olayın üzerine hemen mahalleye geldiler ve mahalleyi karantina altına aldılar. Karantinanın kaç gün süreğini bilmiyoruz” dedi. 
Olayın ardından bölgeye giden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri kuduz vakasının görüldüğü Darısekisi ve çevre mahallelerdeki hayvanlara kuduz aşısı uyguladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA