İTFAİYEDEN BACA TEMİZLİĞİ UYARISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İTFAİYEDEN BACA TEMİZLİĞİ UYARISI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı kış aylarının gelmesiyle birlikte baca temizliği, soba kurulumu ve elektrikli ısıtma cihazlarının bakımı ve temizliği konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, temizlenmeyen soba bacalarının zaman içinde kurum bağlayarak tıkanmalara sebep olduğunu ve tahliye edilemeyen karbonmonoksit gazlarının ölümlere, kurum tutuşmalarının ise yangınlara sebep olduğunu belirtti. Bacaların temizlenmemesinden kaynaklanan olumsuzlukların yaşanmadan önlenmesi gerektiğinin bilinciyle hareket eden İtfaiye Dairesi Başkanlığı, havaların soğumasıyla birlikte odun ve kömür yakılan sobalı evlerde baca temizliğinin önemini vatandaşlara bir kez daha hatırlattı. Kış mevsimi başlamadan soba bacalarının temizliğinin yapılmasının can ve mal emniyeti bakımından önem taşıdığını dile getiren yetkililer, iş yerlerinin yılda iki, konutların yılda bir defa baca temizliği yaptırması gerektiğini belirtti. Yetkililer, baca bakımı için İtfaiye ve yetkili kuruluşlara müracaat edilmesi gerektiğini bildirdi. Odun ve kömür sobası kullanan vatandaşların soba kurulumunda çok fazla dirsek kullanmamaları gerektiğinin altını çizen yetkililer, sobayı yakmak için benzin, tiner gibi kolay yanıcı maddelerden uzak durmaları konusunda vatandaşları uyardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçilmesi adına uyumadan önce sobaya yanıcı madde atılmaması yönünde de vatandaşlara uyarılarda bulundu. Elektrikli ısıtma cihazlarının tesisat ve genel bakımlarının yapılması gerektiğini belirten yetkililer, vatandaşların soba gibi ısıtma ünitelerinin yakın çevresinde çabuk yanabilen maddeler bulundurmamaları gerektiğini söyledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA