TÜRK KIZILAYI 148 YAŞINDA… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRK KIZILAYI 148 YAŞINDA…


 

Kızılay Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, Kızılay’ın öneminin çoğu zaman göz ardı edildiğini ancak kurumun muhtaçların umut kapısı olduğunu söyledi.

M. Nabi Batuk

Türkiye genelinde 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler yapılarak, Türk Kızılayı’nın önemi bir kez daha vurgulanıyor. 
Kızılay Mersin Şube Başkanı ve Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem, Kızılay'ın öneminin çoğu zaman göz ardı edildiğini ancak kurumun muhtaçların umut kapısı olduğunu söyledi. 

DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK YARDIM KURULUŞU

Kızılay’ın savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felaketlerde yardım elini uzatan dünyanın ikinci büyük yardım kurumu olduğunu belirten Erdem, Kızılay'ın yanında yer almanın insani bir görev olduğunu aktardı. Yardımlaşma duygusunun önemine dikkat çeken Erdem “Yardımlaşma duygusu; insancıl yanları ortaya çıkaran, insanları yücelten, birlik ve beraberlik bağlarını pekiştiren bir duygudur. Kara gün dostu olan Kızılay’ın yanında yer almak, bu yardım kurumuna maddi ve manevi desteğinizi sunmak böylece yardımlaşmaya ortak olmak insani görevimiz olmalıdır” dedi.

YARDIMIN ADRESİ MERSİN 

Liman kenti Mersin’in Ortadoğu ve Afrika’da oluşabilen tüm afetlerde ve ya olaylarda zarar gören insanlar için çok önemli olduğunu ve buradan birçok yardım gemisinin kalkış yeri olduğunu ifade etti. Erdem “Ortadoğu ve Afrika’da afetlerde savaşlarda zarar gören insanların yardımına ulaşmamız lazım. Şehrimizin liman kenti olmasıyla nedeniyle bu kişilerin zaruri ihtiyaçlarının karşılanması için buradan birçok gemi gönderiyoruz. Tüm yardımlarımız AFAD ile birlikte koordineli bir şekilde yapılıyor. 

MERSİNLİLERE KAN VERME ÇAĞRISI

Son olarak Tüm insanların Kızılay haftasını kutlayan Erdem, Kızılay faaliyetlerinin anasınıfı ve İlkokullarda ders olarak anlatıldığını belirtti. Kan ihtiyacının da çok öneli olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Erdem, tüm Mersinli yurttaşları Kızılay Kan Merkezlerine kan vermeye çağırdı.  148 yıl önce 1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği adı altında kurulan Kızılay, daha sonra Hilal-i Ahmer, Cumhuriyet döneminde ise Türkiye Kızılay Derneği adını aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA