“SABRIMIZI ZORLUYORLAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SABRIMIZI ZORLUYORLAR”


 

CHP Mersin İl Başkanı Özyiğit: “Yaşanan son olaylar sabrımızı, sınırımızı zorluyor. Duygusal tepkiler göstermeden demokratik koşullarda ve hukuk içerisinde kalarak hesap soracağız”.

M. NABİ BATUK

Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarlarının evlerinin aranarak gözaltına alınması Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı önünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. İl Başkanlığı binası önünde toplanan CHP üyelerine son dönemlerde üyeleri işten çıkarılan ve açığa alınan DİSK Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Eğitim –Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu ve BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya da destek verdi.

“Kim varsa hukuki dayanağı olmadan gözaltına alıp tutukluyorlar”.

“DEMOKRASİ VE CUMHURİYETİ SAVUNMAK ORTAK GÖREVİMİZ”

Partililer adına basın açıklamasını okuyan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. “15 Temmuz darbe girişimini engellemek için cansiperane mücadele eden medya mensuplarını, gazeteleri, yazarları, aydınları ve muhalif olan kim varsa hukuki dayanağı olmadan gözaltına alıp tutukluyorlar” diyen Özyiğit, Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarının ve okurlarının geçmiş yıllarda da işkence gördüğünü, cezaevlerine konulduklarını ve katledildiklerini hatırlattı. “Demokrasi ve Cumhuriyeti savunmak ortak görevimizdir” diyen Özyiğit, “Bizimle aynı görüşte, aynı ideolojide, aynı inançta olup olmadıklarına bakmaksızın, her mağdur ve mazlum edilenin yanında olup savunacak, Zalimlerin karşısında olup mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

 

“TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZİ YOK SAYAN BU ŞAHSI DA TERFİ ETTİRECEK MİSİNİZ”

AKP İktidarının yürüttüğü politikalarının toplumsal huzursuzluğun zeminini oluşturduğunu söyleyen Özyiğit, İleri Ortaokulu’nda müdürün kız ve erkek öğrenciler için yan yana oturmayacak uygulamasına da tepki gösterdi. Başkan Özyiğit, “İleri ortaokulu müdürünü, anayasal hak olan karma eğitimi yok sayarak çocuklarımızın üzerinde baskı kurarak, öğrencilerimiz arasında huzursuzluk yaratarak, haremlik-selamlık uygulama yaparak, devletin denetiminde olan eğitim sistemini, toplumsal değerlerimizi yok sayan bu şahsı da terfi ettirecek misiniz. Yoksa idari soruşturmanın devamında ört bas edip bir başka okula yetkili olarak gönderecek misiniz. bu olayın takipçisiyiz” dedi.

“DEMOKRATİK KOŞULLARDA VE HUKUK İÇERİSİNDE KALARAK HESAP SORACAĞIZ”

Yaşanan son olayların sabırlarının ve sınırlarını zorladığını belirten Özyiğit, “Bizler duygusal tepkiler göstermeden demokratik koşullarda ve hukuk içerisinde kalarak hesap soracağız. Dün olduğu gibi bu gün ve yarında onların istediği alana girmeyerek halkımıza, ülkemize partimize olan sorumluluğumuzun gereğini azimle, inançla ve kararlı bir şekilde mücadele ederek yerine getireceğiz. Ne yaparsanız, yapın! Yurtta barış, dünyada barış demeye, ne darbe ne dikta demokratik Bağımsız Türkiye demeye, Laik, çağdaş bilimsel eğitim demeye;  Laik Sosyal Hukuk Devleti demeye ve 15 Temmuzla hesaplaşmaya, birlik, beraberlik, bütünlük içerisinde, Atatürk Devrimlerine sahip çıkarak, Özgürlükçü Demokrasiye olan inancımızla, son nefesimize kadar mücadelemize devam edeceğiz.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA