SARIKEÇİLİ YÖRÜKLERİ YOLA KAVUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SARIKEÇİLİ YÖRÜKLERİ YOLA KAVUŞTU


 

Kışı Akdeniz Bölgesi’nin sahile yakın kesimlerinde, yaz mevsimini ise Konya ve Karaman yaylalarında geçiren Sarıkeçili Yörükleri’nin, yol talebi karşılık buldu.

Haber Merkezi

Kış mevsimini Akdeniz bölgesinde sahile yakın kesimlerde, yaz mevsimini ise Konya ve Karaman yaylalarında geçiren Sarıkeçili Yörükleri, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a söz verdiği yolu yapmasından dolayı teşekkür ettiler.
Yaşadıkları bölgenin yolunun yapılması konusunda talepte bulunan Sarıkeçililer, “Başkanımız bizleri daha önce ziyaret ettiğinde yolumuzun yapılması için taleplerimiz olmuştu. Kendisi de yolumuzun çalışmalarını tamamlamış ve güzel bir düzenleme yaptırmış. Ne kadar gurur duysak azdır. Bu toprakların sesine yabancı olmayan, bu toprakların kültürüne, renklerine, insanına saygı duyan bir belediye başkanımız var. Bizlerin çoğunluğu, eskiden olduğu gibi at ve deve sırtında değil artık motorize araçlarla göç ediyoruz. Yılın 3 ayını yolda, 3 ayını yaylada, 6 ayını da sahillerde geçiriyoruz. Yol şartlarının değişimi sonucu satın aldığımız un, bulgur, tuz, kazan, tencere, yayık, beşik, yatak ve yorganlarını kamyonet, kamyon, traktör ve otomobil gibi çeşitli araçlara yükleyerek yola koyuluyoruz. Keçilerimiz ise çobanlarımız tarafından götürülüp getiriliyor. Ulaşım konusunda bizlerin taleplerini yerine getiren Silifke Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”
“Işık yanan çadıra kadar yol götürdük, götürmeye de devam edeceğiz” diyerek açıklamada bulunan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut; “Bizim işimiz hizmet. Bu makama hizmet için geldik. Her türlü zorlukları sırtlayarak, geçim kaynağınız olan keçilerle sahiller ve yaylalar arasında mekik dokuyan Yörüklerimizi bu zorlu yolculuklarına naçizane bir katkı sunmak istedik. Bugüne kadar Yörük kültürüyle alakalı birçok etkinlikler, tanıtımlar ve festivaller yapıldı. Birçok etkinliği birlikte beraber sürdürmeye çalıştık. Bütün bu sosyal çalışmalarda beraber adımlar atmışsak bu el ele verdiğimizin en güzel resmidir. Bizlerde üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Türk kültürünün temelini teşkil eden Yörük kültürünü sizlerin sayesinde gelecek kuşaklara en güzel şekilde aktarmaya devam ediyoruz. Yörüklerimiz örf ve adetlerimizle birlikte geleneklerimizin çok önemli olduğunu göstermiş oldular. Yörüklerimiz helal ve emeğiyle geçinen insanlardır. Kültürlerimizi canlı tutan Yörük derneklerimizi de tebrik ediyorum. İmkânlarımız elverdiğince talep ve sıkıntıları birlikte çözecek, birlik ve beraberlik içerisinde her türlü sorunun üstesinden geleceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA