“MERSİN UYUMA CUMHURİYET’E SAHİP ÇIK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN UYUMA CUMHURİYET’E SAHİP ÇIK”


 

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyon, Mersin’de düzenlenen gazete okuma eylemi ile protesto edildi. Protesto gösterisinde sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Mersin uyuma Cumhuriyet’e sahip çık” sloganları atıldı.

M. NABİ BATUK 

PKK ve FETÖ terör örgütlerine yönelik yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncular ile yazarlar ve yöneticilerinin evlerinin aranarak gözaltına alınması Mersin’de gazete okume eylemi ile protesto edildi. 
Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen eyleme; CHP Mersin Milletvekilleri Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP İl ve İlçe yöneticileri ve Cumhuriyet Gazetesi okurları katıldı. Protesto gösterisinde sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Mersin uyuma Cumhuriyet’e sahip çık” sloganları atıldı. 
Cumhuriyet Meydanında yapılan demokrasi mitinglerini hatırlatan İl Başkanı Özyiğit, AKP iktidarının sivil darbe yaptığını söyleyerek “Demokrasi bu mu? Muhalifleri susturmak mı? Basını susturmak mı? Bu ülkede sizin havuzunuzdan başka gazete olmayacak mı?” diye sordu.  

“CUMHURİYET GAZETESİNİN ARKASINDA TÜM TÜRKİYE’NİN KURULUŞ DEĞERLERİ VAR”
Cumhuriyet Gazetesi Mersin Temsilciliği adına konuşan Gazeteci Abidin Yağmur da, geçmiş yıllarda Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk’un da benzer operasyonlarla gözaltına alındığını hatırlattı. Gazetelerinin son 14 yıldır Atatürkçü ve laik çizgisinden sapmadığını belirten Yağmur, “Bugün torba bir suçlama ile gazetemizin yayın kurulunda yer alanlar hakkında yakalama ve gözaltı kararları çıkarıldı. Ben bu günlerinde geçeceğini düşünüyorum. Cumhuriyet Gazetesi öyle ya da böyle yayın hayatını sürdürecek. Çünkü Cumhuriyet Gazetesinin arkasında tüm Türkiye’nin kuruluş değerleri var. Laiklik ve cumhuriyetçilik var. Demokrasi ve Atatürk var. 

“TARİH BİZİ HAKLI ÇIKARDI”
Daha önce Zaman Gazetesi’ne yapılan operasyonu da protesto ettiklerini anımsatan Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ise, hiç okumadığı ve Zaman Gazetesi’nde yazan tüm fikirlere karşı oldukları halde yapılan operasyonu aynı yöntemle protesto ettiklerini söyledi. Atıcı, “O gün demiştik fikirlerine katılmadığımız halde zaman gazetesine yapılan operasyonu protesto etmezsek yarın cumhuriyete yapılan saldırıyı hangi yüzle protesto edeceğiz demiştik. Tarih bizi haklı çıkardı. Zaman bizi haklı çıkardı keşke haklı çıkmasaydık. Keşke benim ülkemde insanlar fikirlerini özgürce söyleyip özgürce yazabilselerdi” diye konuştu.  

“BU BÖYLE DEVAM ETMEYECEK, AYDINLIK GÜNLER YAKINDIR”
CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ise, Cumhuriyet Gazetesi’nin, cumhuriyetle yaşıt bir gazete olduğunu söyledi. Cumhuriyet Gazetesi’nin demokrasiyi, laikliği savunan tek gazete olduğunu, hiçbir iktidarın yayın organı olamadığını aktaran Çamak, “Bugün yapılan özgür basına darbedir. Bu böyle devam etmeyecektir. Aydınlık günler yakındır” diye konuştu. 

“YARIN SAĞ GAZETELERE DE SIRA GELECEK”
CHP Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Türk basınına bir hançer daha vurulduğunu belirterek, “Gazeteciler gözaltına alındı, evleri arandı. Özgür basına müdahale edilememesi gerekiyor. Bu uygulamaya hepimizin ses çıkartması lazım. Bugün Cumhuriyet’e yapılan yarın sağ gazetelere de yapılacak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA