HÜKÜMLÜLER ALTIN BİLEZİK KAZANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HÜKÜMLÜLER ALTIN BİLEZİK KAZANDI


 

Mersin’de Denetimli Serbestlik ile cezaevinden çıkan hükümlüler meslek sahibi oldu.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Mersin Valiliği SODES Biriminin ortaklaşa yürüttüğü ‘Gelecek Sizsiniz Projesi’ kapsamında, tesisatçılık ve kaynakçılık kursu alan 134 hükümlü meslek sahibi oldu. 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 Ekim 2015-5 Ekim 2016 tarihleri arasında uygulanan proje kapsamında Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde kurulan Tam Teçhizatlı Kaynakçılık ve Sıhhi Tesisat Atölyesi’nde ceza infaz kurumundan salıverilen ve haklarında Denetimli Serbestlik tedbiri uygulanan hükümlülere yönelik sıhhi tesisat ve kaynakçılık kursları düzenlendi.
Ceza İnfaz Kurumu’ndan salıverilen hükümlülerin topluma uyum sağlayıp yeniden suç işlemelerinin önüne geçmek için hazırlanan Gelecek Sizsiniz Projesi’nde, bir yıl boyunca 54 hükümlüye sıhhi tesisat, 80 hükümlüye kaynakçılık kursu olmak üzere toplam 134 yükümlüye mesleki eğitim olanağı sağlandı. Kurs süresince cep harçlıkları verilen hükümlülere, kurs sonunda da Kapadokya Gezisi düzenlendi.
Ayrıca, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde Girişimcilik Kursu açılarak, girişimcilik sertifikası alan hükümlülere bireysel iş kurma projesi hazırlandı. İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne sunulan projelerden üç tanesi kabul edilerek, hükümlülere sıhhi tesisat ve doğalgaz malzemesi ile küçükbaş hayvan verilerek, iş sahibi olmaları da sağlandı.
Mersin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün, ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülere yönelik meslek edindirme kurslarının devam ettiği bildirildi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA