KAÇAK AVCILARDAN VİCDANSIZ YÖNTEM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAÇAK AVCILARDAN VİCDANSIZ YÖNTEM!


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde, kaçak kuş avcılığı yapan avcıların kullandığı yöntem vicdansızlığı gözler önüne serdi.

Şahin avcılığı ihbarı üzerine Sağlıklı Mahallesi kırsalına giden Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı, Fahri Av Müfettişi Tufan Dokucu ve Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri, Suriye uyruklu 2 kişiyi, kurdukları düzeneklerle ve tuzaklarla suçüstü yakaladılar.

Karşılaştıkları düzenekler ve kuşlara acımasızca uygulanan yöntemler karşısında şaşkına uğradıklarını belirten Başkan Dokucu, "Daha önce de bölgemizde bu tür düzeneklerle karşılaştık. Elimizden geldiğince her ihbarı değerlendirmeye ve güvenlik birimlerimizle beraber müdahale etmeye çalışıyoruz. Saka kuşu avcılarının da ağlarla yaptıkları düzenekleri daha önceden yaptığımız uygulamalarda basın yoluyla bilgilendirmede bulunmuştuk. Ama şahsım olarak ben ilk defa bu kadar acımasızca, vicdansızca bir düzenek görmedim duymadım. Evcil güvercinin gözleri tutkal sürülerek bantlanıyor. Vücuduna ise kalın tellerle gövdesine tutturulan ve etrafına gelecek kuşun takılacağı bir düzenek bağlanıyor. Aynı düzenekten doğangiller familyasından olan kerkenez kuşuna da yapılıyor. Fakat kerkenez kuşunda vicdanları sızlatacak bir göz kapağı dikimi yapıyorlar. Araziye aralarında 10-15 metre mesafe olacak şekilde konuşlandırıp beklemeye başlıyorlar" dedi. 
Jandarma ekiplerinin kimlik tespitinin ardından şahıslara 4915 Sayılı Kara Avcılığı kapsamında idari işlem yapıldığını kaydeden Dokucu, “Kuşları tedavilerini yaptırmak üzere Tarsus Hayvanat Bahçesindeki veteriner arkadaşlarımıza götürdük. Burada kuşlara 1 saat süren bir operasyonla gözlerindeki bantlar ve dikişler alındı ve ilaç tedavisine başlandı. Şu an için kuşlarımız veterinerlerimizin kontrolünde tedavileri devam ediyor. Tedavilerinin ardından 2 kuşumuzu da doğaya salacağız. Veterinerlerimiz Altay Atlı ve Fırat Kabayel’e kuşlarımızın tedavilerinde gösterdikleri gayret için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan ricamız, bu tür kaçak avlananları gördüklerinde ihbarda bulunmalarıdır. Böylece bu olayların önüne geçebiliriz” diye konuştu. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA