“ŞAİBELİ ATAMA!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ŞAİBELİ ATAMA!”


 

Türk Büro Sen Mersin Şube Başkanı Hamdullah Özbulut, Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen Mersin Şubesi Başkanı A.K.’nin torpille Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Akdeniz İlçe Müdürü olarak atandığını öne sürdü.

SONER AYDIN

Türk Büro Sen Mersin Şube Başkanı Hamdullah Özbulut, 3 yıl öncesine kadar SSK’da çalışmakta iken Gençlik Spor İl Müdürlüğü Akdeniz İlçe Müdürü olarak atanan Mersin Büro Memur-Sen Şubesi Başkanı A.K.’nin daha sonra bu ay içinde şube müdürü kadrosu aldığını öne sürdü. Kızıl’ın müdürlüğünün şaibeli olduğunu ve hangi sınavlara girdikten sonra müdür kadrosu aldığını soran Özbulut, “A.K torpille müdür yapılmıştır. Torpil diyoruz zira kurumda, görevde yükselme sınavı açılıp müdür olma hayali kuran onlarca memur var. A.K torpil ile müdür olarak buradaki onlarca memurun arkadaşın hakkını gasp etmiştir. ‘Bu şahıs nasıl müdür olmuştur? Hangi sınava tabi tutulmuştur?’ soruyoruz. Sınav açılmışsa diğer memurlar neden duymamıştır?” diyerek yetkililerden cevap istedi. 

“SPORUN İÇİNDEN GELENLER YÖNETİCİ YAPILMALI”
Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde yaşanan usulsüzlükleri de değerlendiren Özbulut,  Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü üst yöneticileri ile il müdürlerinin spor akademisi mezunu olması gerektiğini, atamalarda liyakata önem verilmesi ve federasyonlara bilimsel çalışmalara yatkın yöneticilerin getirilmesi gerektiğini belirtti. Özbulut, “Biz kurumda çalışan personel arasındaki ücret dengesizliğinin, genel müdürlükteki personel açığının giderilmesini, çalışan personele de hizmet içi eğitim verilmesini, kurumda sözleşmeli çalışan spor uzmanlarının kadroya geçirilmesini, genel müdürlükte çalışanlarla özerk federasyonlara siyasi müdahalelerde bulunulmamasını talep ettik” diye konuştu.  

“YANDAŞ OLMAK YETERLİ!”
Gençlik ve Spor’da bir takım yanlışlıklar yapıldığını kaydeden Özbulut devamında, “Liyakat, tecrübe ve birikim yerine siyasi yandaş olmak, yeni oluşturulan kadro ve unvanlar için tek geçerlilik olmuştur. Kurumdaki yetişkin kadrolar yerine, başka kurumlardan yatay geçiş yolu ile yüzlerce yandaş hak etmedikleri unvanlara atanmışlardır. Bakanlık merkez teşkilatı üst yöneticileri gibi federasyonlarımız da aynı şekilde ehil eller yerine siyasi iktidarın yandaşlarına teslim edildi. Federasyonlar devlet bütçesinden daha fazla kaynak alabilmek için önüne gelene lisans verdi. Federasyonlar rant ve çıkar merkezi haline getirildi. Yurt dışı müsabakaları spordan bir haber sözde siyasi yandaşlar için birer turistik seyahata dönüştürüldü” ifadelerini kullandı. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda örgütlü bir sendika olarak, bakanlıkta yapılan siyasi kadrolaşmaya derhal son verilmesi ve bakanlığa liyakat kriterine göre atamalar yapılması gerektiğinin altını çizen Özbulut son olarak, kadrolaşmaya son verilmediği takdirde uluslararası spor müsabakalarında başarı elde etmenin mümkün olmayacağını dile getirdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA