CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI


 

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de büyük coşkuyla kutlandı.

GÜLSEN KAYA/GİZEM EKİCİ

 Kutlama programı çerçevesinde ilk olarak Kültür Merkezi’nde Vali Özdemir Çakacak’ın tebrikleri kabul ettiği tebrikat töreni düzenlendi.
Tebrikatın ardından tören aracı üzerinde Tuğamiral Yıldız ve Başkan Kocamaz ile birlikte Cumhuriyet Meydanında bulunan vatandaşları selamlayan Vali Çakacak, selamlamanın ardından Eşi Kevser Çakacak ile birlikte protokoldeki yerini alarak programı izledi.
Törene Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, mülki ve askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunduğu törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Vali Çakacak; yurt genelinde olduğu gibi tüm Mersinlilerin de bu kutlu günü gurur ve coşku içerisinde Cumhuriyetin kazanımlarını koruma ve sonsuza kadar yaşatma kararlılığıyla kutladığını bildirdi. 
Vali Çakacak, konuşmasının ardından atletizm yarışlarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Çakacak başarılı sporcularla toplu fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunduktan sonra halk oyunları ekipleri tarafından sergilenen gösteriler büyük beğeni topladı. Kutlama programı Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen geçit töreninin ardından sona erdi.
Tören sonrasında gazilerle yakından ilgilenen ve sohbet eden Vali Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yıldız ve Başkan Kocamaz ile birlikte gazilerle toplu fotoğraf çektirdi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Mezitli Belediyesi tarafından Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi. Mezitli Belediyesi önünden başlayarak Demokrasi meydanına kadar devam eden yürüyüşe yediden yetmişe binlerce vatandaş katıldı. 

Cumhuriyet’in ilanının 93. yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Mezitli’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mezitli Belediyesi tarafından hafta boyu süren etkinlikler geleneksel hale gelen Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü ile sona erdi. Mezitli Beledyesi önünden başlayarak Demokrasi Meydanına kadar devam eden yürüyüşe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, Mezitli Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarlar ve yediden yetmişe binlerce vatandaş katıldı. 

Mersin Türk Riders Chopper Club ve bisiklet severlerinde kortej oluşturarak destek verdiği Cumhuriyet Yürüyüşü boyunca marşlar ve şarkılar söylendi. Atatürk posterlerinin ve dev Türk Bayrağı’nın taşındığı yürüyüşe, çevrede oturan vatandaşlarda balkonlarından slogan ve alkışlarla destek verdi. 
Yürüyüşün ardından Mezitli Demokrasi Meydanı’nda Mersin Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü sanatçıları bir konser verdi. Birbirinden güzel Türk halk Müziğinin ve klasik müziğin sevilen parçalarını seslendirdiler. Demokrasi Meydanı’nda ışık ve suyun görsel şölenine sahne olan konserde vatandaşlar sanatçılara danslarla eşlik etti.
Konser öncesi bir konuşma yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’de yaşanan Cumhuriyet coşkusunu Tüm Mersin’e ve Türkiye’ye yaymak görevlerinin olduğunu ifade etti. Bugün Mersin’in her yerinden Mezitli’ye gelen vatandaşların Cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıktığının altını çizen Başkan Tarhan, “Geziden sonra nereye kayboldu diyerek eleştirilen gençler işte burada. Mezitli’den yaktığımız Cumhuriyet meşalesini Tüm Türkiye’ye yayacaklar” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA