ÇOCUK İSTİSMARINA KİTAP OKUYARAK TEPKİ GÖSTERDİLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUK İSTİSMARINA KİTAP OKUYARAK TEPKİ GÖSTERDİLER!


 

Mersin Üniversitesi Psikoloji Topluluğu üyesi öğrenciler, Mersin Kadın Platformu’nun çocuk istismarına karşı başlattığı “Kırmızı Balon” projesine destek olmak amacıyla kitap okuma etkinliği düzenledi.

Haber Merkezi

Mersin Kadın Platformu üyelerinin son dönemde Mersin’de ve ülkede yaşanan çocuk istismarına tepki göstererek başlattıkları ‘Kırmızı Balon’ kampanyasına destek sürüyor. 
Son olarak Mersin Üniversitesi (MEÜ) Psikoloji Topluluğu üyesi öğrenciler, “Kırmızı Balon” projesine destek olmak amacıyla kitap okuma etkinliği düzenledi. Fenerbahçe Meydanı’nda bir araya gelen öğrenciler, kitap okuyarak çocuk istismarına tepkilerini gösterdiler. 

SESSİZ KALMAK İSTEMEDİLER
Etkinlik ile ilgili bilgi veren MEÜ Psikoloji Topluluğu Başkanı ve Psikoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Berfin Değer, topluluk olarak kampanyaya destek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. “Ülkemizde çocuk istismarı örneklerine çok fazla rastlandığını ve geçen senede 13 bin kadar çocuğun istismara uğradığını biliyoruz” diyen Değer, “Üniversite öğrencileri arasında çocuk istismarı için farkındalık oluşturmak ve Kırmızı Balon Kampanyasına destek olmak amacıyla çocuk istismarını konu alan ‘Spotlight’ filminin gösterim ve analizini de yaptık. Son olarak da kampanyaya destek olmak amacıyla Kitap Okuma Etkinliği düzenledik. İstismar konusu çok acı bir konu maalesef. Üniversite topluluğu olarak destek vermek amacıyla harekete geçip, bu etkinliği yapmaya karar verdik” dedi. 
Kırmızı Salon sembolüne de değinen Değer sözlerine şunları ekledi; “Balon özgürlüğün sembolü, çocukları simgeleyen bir oyuncak, Kırmızının da psikoloji literatüründe şiddeti simgeleyen bir renk olmasından dolayı ‘Kırmızı Balon ‘seçildi”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA