“CUMHURİYET, VAZGEÇİLMEZDİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“CUMHURİYET, VAZGEÇİLMEZDİR”


 

CHP İl Başkanı Özyiğit, cumhuriyetin, ‘bağımsızlığın, refahın, akılcılığın, özgürlüğün, var olmanın, çağdaşlığın ve barışın simgesi’ olduğuna vurgu yaparak, “Cumhuriyetimizin değerlerini ve kazanımlarını koruyacağız. Cumhuriyet, milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” dedi.

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı. 
Atatürk ve dava arkadaşlarının, memleketi düşman işgalinden kurtardıktan sonra 29 Ekim 1923’te cumhuriyeti ilan ettiğini anımsatan Özyiğit, “Var olma hakkını şanlı bir Kurtuluş Savaşı ile kazanan Türk ulusu için yeni ve aydınlık bir sayfa o gün başladı” dedi.
Türk ulusu açısından cumhuriyetin, var olmanın, bağımsızlığın, refahın, akılcılığın, özgürlüğün, çağdaşlığın ve barışın simgesi olduğuna vurgu yapan Özyiğit, şöyle devam etti:

“CUMHURİYET EN BÜYÜK MİRASTIR”
“Milli Mücadele döneminde, Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıktıktan sonra başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın zaferle kazanılmasından sonra 29 Ekim 1923 yılında ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği cumhuriyet, milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri, özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer vatandaş, devleti de tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız çok büyük bir dinamizm kazanmıştır.”

“TÜRK MİLLETİ LAİKLİK SAYESİNDE İNANCINI ÖZGÜRCE YAŞAMAKTADIR”
Laiklik ve demokrasi vurgusu yapan Özyiğit, Cumhuriyet, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, kişi iktidarı yerine ulus iktidarını, bağnazlık yerine çağdaşlığı ve ulus devletini seçenlerin kurduğu bir rejimdir. Cumhuriyet, bilgisizliğe, yobazlığa, yoksulluğa karşı verilen savaşın adıdır. Hedefi çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak olan Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin temeline, Laiklik ilkesini de yerleştirmiştir. Laiklik ilkesi, din ve dünya işlerini ayırarak toplumu ve devleti çağdaş bir kimliğe kavuşturmuştur. Türk milleti laiklik sayesinde inancını özgürce yaşamaktadır. Türk ulusu, cumhuriyeti ve cumhuriyetin kazanımları olan bağımsızlığı, laikliği, demokrasiyi, yargı bağımsızlığını, basın özgürlüğünü, çağdaşlığı kolay elde etmedi, kolaylıkla da bu değerlerinden vazgeçmeyecek. Atatürk’ün, ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözünden esin alarak cumhuriyetimizin değerlerini ve kazanımlarını korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için görevimizin başındayız” dedi.
Cumhuriyetin aydınlanmacı ruhunu ilk günkü gibi sürdürmenin, Cumhuriyeti kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına karşı bir borç olduğunu ifade eden Özyiğit, açıklamasını “Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum” sözleriyle tamamladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA